POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

IFK Göteborg uppges göra miljonaffär - säljer idrottshall

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Blåvitts senaste träningsmatch i spelaren ovan.

IFK Göteborg är som bekant ekonomiskt pressat.
Nu gör föreningen en miljonaffär, rapporterar GT.
Detta genom en försäljning av träningshallen "Delsjöhallen". 
- Vi är nöjda och glada, säger Blåvitts klubbdirektör Max Markusson till tidningen. 

IFK Göteborg har sedan flera år tillbaka ekonomiska problem. Klubbdirektören Max Markusson och tränaren Poya Asbaghi uttalade sig både i fjol och i år om att föreningen bland annat inte har särskilt mycket pengar över till att spendera på nyförvärv. 

Nu rapporterar GT att föreningen gör en miljonaffär. Tidningen skriver att föreningen säljer idrottshallen "Delsjöhallen", som ligger i närheten av Kamratgården, för omkring sex miljoner kronor. Max Markusson bekräftar att parterna är överens om en affär, men vill inte kommentera uppgifterna om summan. 

- De stärker vårt egna kapital, vilket vi behöver. Vi har ett sjukt utmanande år framför oss. Vi har redan spänt bågen rätt hårt i budgeten. Det är inte så enkelt att vi får in de här pengarna och direkt lägger ut de på andra sidan (som till exempel spelarköp). Det är en avvägningsfråga hela tiden, säger klubbdirektören till GT. 

- Vi hade budgeterat med en försäljning, men det här gick så pass bra så det är klart att det påverkar oss positivt. Vi är nöjda och glada, fortsätter han. 

IFK Göteborg använde tidigare "Delsjöhallen" för träning, men sedan Prioritet Serneke Arena invigdes 2015 har det blivit fler timmar i den nya träningshallen. 

Publicerad 2019-02-06 kl 21:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå