Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Alvbåge om att förlänga kontraktet: "Har alltid velat spela i Blåvitt"

Allsvenskan

GÖTEBORG. John Alvbåge sitter på ett utgående kontrakt. Frågan är om det blir en förlängning.
– Jag är glad för varje match och träning jag får i klubben, säger Alvbåge.

Foto: TT /Bildbyrån

IFK-målvakten kom tillbaka till klubben 2012 efter ett antal säsonger i Örebro och har sedan dess lagt beslag på målvaktsposten i IFK Göteborg frånsett ett par matcher förra säsongen då Marcus Sandberg fick chansen. Det blåvita försvaret med Mattias Bjärsmyr och Thomas Rogne har hyllats för sin inledning och John Alvbåge är den målvakt i serien som släppt in minst mål (fyra stycken) efter åtta omgångar.

– Vi har fått ihop en bra organisation med duktiga spelare, bra taktik. Det känns stabilt, det är ett bra och positivt ord. Men det kan snabbt ändras över en dag vi kör på och svävar inte iväg för det kan komma en match då det släpps in några mål och då är vi helt plötsligt helt värdelösa defensivt. Jag har varit med i några år och det är ingen anledning att hylla oss ännu, säger Alvbåge.

Annons

Varför har det sett så bra ut? Gör ni något annorlunda i år?
– Egentligen inte … men det känns mer avslappnat i år! Vi är en mix av spelare som varit med i IFK i några år och nya spelare som kommit in med goda kvalitéer, Rogne, danskarna, Boman och Tom som inte har några mentala spärrar utan bara kör. Vi går inte runt och bär på några mentala ryggsäckar som tynger ner en heller. Sen om jag ska jämföra med tidigare år så kanske vi spelade finare fotboll 2012 men fick inga poäng inledningen, nu har vi börjat sådär men ändå nästan tagit full pott så det är en skillnad, säger Alvbåge.
– Sen är det bra spelare, svårare än så är det inte.

Målvaktsveteranen är väldigt populär hos supportrarna men sitter på ett utgående kontrakt. Frågan är om han blir kvar i IFK Göteborg nästa säsong?
– Dom bitarna får du ta med Mats (Gren, sportchef), det jag vet är att jag har ett utgående kontrakt, säger Alvbåge.

Annons

Men du vill förlänga?
– Dom som känner mig och vet vem jag är, vet att jag alltid har velat spela i Blåvitt och varför sticka någon annanstans då? Jag är glad för varje match och träning jag får i klubben, sen får man se hur länge det blir, det ligger i knät på Mats.

Från och med första juli är det fritt fram för andra klubbarna att börja förhandla kontrakt med spelarna som har utgående kontrakt i de svenska klubbarna. Innan dess ska ett beslut kring IFK Göteborgs målvaktsduo ha tagits då både Alvbåge och Marcus Sandberg har utgående kontrakt.
– Det är för tidigt nu, jag vill komma in i slutet av maj innan vi sätter oss och tittar på hela grejen och de spelare som har utgående kontrakt. Men vi ska ta ett beslut och så innan det blir fritt fram för andra klubbar, säger Gren till fotbollskanalen.

Annons

Inte tagit något beslut om ni vill behålla Alvbåge?
– Vi har diskuterat mycket, visst har jag och Jörgen (Lennartsson) vår syn på saken men vi vill inte börja diskutera det innan vi har tagit det med spelarna.

Publicerad 2015-05-13 kl 13:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto