Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Berg vill stanna i Europa - Blåvitt inte aktuellt just nu

Foto: Scanpix

Marcus Berg är snart återställd från sin höftskada.

Då hoppas han stanna i Tyskland – snarare än att vända hem till Blåvitt.

- Jag vill fortsätta ute i Europa, säger anfallaren.

Det var i februari som den svenske landslagsspelaren opererade för att bli kvitt sina höftproblem. Ena höftkulan slipades ned och det brosk som bildats inne i leden avlägsnades. Tanken var att ge Berg en bättre rörlighet och större framtida motståndskraft gentemot nya skador.

- Rehaben går väldigt bra tycker jag. De första sex veckorna var det kryckor som gällde, men nu kan jag gå obehindrat och har även testat att löpträna en del. Då fick jag ett litet bakslag, men det är normalt i det här skedet av läkeprocessen, säger han till fotbollskanalen.se.

Nu har 27-åringen som målsättning att jobba upp formen tillräckligt för att kunna vara med från start när Hamburg drar igång sin försäsongsträning 1 juli. Kanske inte i matchspelet, men åtminstone i alla vanliga träningsmoment.

- Som det känns nu ska det absolut inte vara någon omöjlighet. Ett av skälen till tidpunkten för min operation var just att jag ville vara med från början på försäsongen. Sedan får vi se om det blir i Hamburg eller någon annanstans.

Vad har klubben sagt om din framtid?

- Jag har inte hört så mycket ännu, men jag ska dit i slutet av juni och diskutera lite grand. Vi har bytt sportchef igen och jag vet inte vem som tar över ännu. Det hänger lite på hur han resonerar också.

Hur tänker du själv?

- Det är klart att det kan hända något i sommar, absolut. Men fokus just nu är bara på att bli frisk.

Hur ser du på IFK Göteborgs intresse här hemma?

- Blåvitt är alltid intressant för mig, men som jag tidigare sagt känner jag att jag vill vara kvar ute i Europa. Så är det fortfarande. Men jag vet ju inte om det blir Hamburg eller någon annanstans.

Så Blåvitt är i alla fall inte förstahandsalternativet just nu?

- Nej, det är det väl inte. Just nu är det inte aktuellt. Men man får väga alla alternativ mot varandra när det väl är dags att fatta ett beslut. Där är jag inte ännu, även om jag vet att det finns intresse från lite olika håll. Nu är det fortfarande rehabiliteringen som gäller.

Publicerad 2013-05-30 kl 15:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons