Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Bjärsmyr om Sobralense: "Tydligt att han inte ville vara kvar"

Foto: Scanpix

Daniel Sobralense

IFK Göteborg är hemma igen efter andra lägret på kort tid. Det är ett harmoniskt lag när ett av orosmolnen nu är borta.
– Han ville ju inte vara kvar, det var ganska tydligt, säger Mattias Bjärsmyr om Daniel Sobralense som nyligen flyttade tillbaka till Brasilien.

Det var en del skeptiska miner hos många när Daniel Sobralense värvades till IFK Göteborg av Håkan Mild. Sportchefen som gjorde sig känd för att värva karaktärsspelare värvade nu en spelare som stod för något helt annat. Problemen skulle komma ganska snabbt.

Redan innan brassen hade spelat sin första match för klubben ville han lämna. Han ansåg att han hade blivit lurad när han skrev kontraktet med klubben.
– Det finns klubbar som kan betala om Göteborg tycker det är för mycket besvär att ha mig kvar, sa han då.

Under sommaren 2014 blev han lite väl öppen i en intervju med Barometern och sågade då sättet IFK Göteborg spelade fotboll på. Men han blev kvar i klubben även om Mats Gren väldigt snabbt lånade ut Sobralense till Örebro. Droppen kom istället för klubben när brassen hamnade i en ordväxling på Instagram. En IFK-supporter skrev att Sobralense "inte förtjänar att ha på sig IFK-tröjan". Svaret kom omgående: En bild på en öl och texten "Fuck off. Tror du att jag vill stanna här?".
– Hans beteende är inget som vi spelare står bakom. Sen just de här sakerna med Instagram och kommentarer på nätet är ju något man har fått läsa om. Det har väl vi spelare inte haft full koll på. Men han har ju varit ganska tydlig på att han har velat bort från klubben under en period, säger Bjärsmyr och fortsätter.
– Det är inte heller något som vi spelare brytt oss om, eller ja brytt sig, men lagt någon energi på.

Ett orosmoment mindre i truppen nu?
– Ja, stämningen är väldigt bra nu och Jörgen (Lennartsson) tycker det är väldigt viktigt. Det är en positiv och härlig känsla just nu.

I slutet av januari bröt IFK Göteborg kontraktet med Sobralense. Brassen valde då att vända hem till Brasilien och skrev på för Fortaleza.
– Han har hela tiden sagt att han ville till en annan klubb, han ville inte vara kvar, sa Mats Gren när kontraktet bröts.

Publicerad 2015-02-09 kl 11:03

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER