Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Blåvitt-anfallaren tvingas till operation: " Lidit ett bra tag"

Foto: Scanpix

GÖTEBORG: Anfallstalangen Gustav Engvall spelade skadad mot Malmö FF. Nu kommer beskedet att han måste opereras.
– Tråkigt men det finns inget att göra åt det, säger han till fotbollskanalen.

Gustav Engvall har dragits med knäproblem under ett par veckor. För några veckor sedan fick han en spruta som läkarna hoppades skulle göra susen. Under måndagen kom dock beskedet att han måste opereras.
– Det är inget jättestort ingrepp men i längden ska det bli bra för mig. Jag har ju lidit av det ett bra tag och klarat det på gränsen, jag har kunnat spela 60-70 minuter men jag vill kunna spela 90 minuter med ett friskt knä. Det här är bästa lösningen.

Han trodde länge i samråd med klubbens läkare att problem skulle försvinna av sig självt. Så blev inte fallet och mot Malmö fick han lämna redan i paus. Efter matchen tog Jörgen Lennartsson på sig ansvaret och sa att han inte skulle startat med Engvall. Nu blir det istället rehab i upp till sex veckor.
– Det blir fyra till sex veckor, sedan får vi se. Nu ska jag döda gymmet under tiden. Men de sex veckorna är beräknade till att jag ska vara i speldugligt skick.

Tungt att åka på detta nu?
– Jag hade hoppat att det hade kunnat hända i januari. Nu blir det ju när matcherna har dragit igång och laget är i bra flow. Vi känns jävligt starka och det känns piss att inte kunna bidra på plan utan på läktaren.

Tar du plats i klacken nu istället?
– Det tror jag fan jag ska göra, det hade varit kul!

Publicerad 2015-04-13 kl 17:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons