Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Blåvitt försöker förlänga med Vibe: "Men blir svårt"

Foto: SCANPIX

Lasse Vibe nobbade Kina i vinter.
Nu försöker IFK Göteborg förlänga med anfallsstjärnan.
- Men det blir svårt, medger sportchefen Mats Gren för fotbollskanalen.se.

23 mål och sex assist i allsvenskan förra året gjorde Lasse Vibe het på transfermarknaden i vinter. IFK Göteborgs anfallare drog till sig intresse från bland annat England, men närmast en flytt var han till Kina. Tianjin Teda kom överens med Blåvitt om en övergångssumma, men Vibe tackade nej till den kinesiska klubbens erbjudande.

Därför blev den danske landslagsmannen kvar i IFK Göteborg. Och nu hoppas den allsvenska klubben kunna förlänga med 28-åringen.

- Jag har pratat lite med hans agent om det förut, och jag ska fortsätta göra det. Men det blir ju självklart svårt, det blir det. Men man ska självklart aldrig säga aldrig, kommenterar sportchefen Mats Gren för fotbollskanalen.se.

Vibes nuvarande kontrakt löper ut sommaren 2016. I sommar har han alltså ett år kvar på sitt avtal och om han fortsätter att leverera under våren är chanserna stora att han lämnar för en större liga då. 

- Vi jobbar redan med scenariot att han lämnar, det var vi redan på när han var på väg att försvinna till Kina. Sen kan saker förändras. Det som kan vara möjlighet i januari kanske inte är en möjlighet i sommar. Sen kan det ju öppnas en annan dörr istället, men vi jobbar väldigt stenhårt på det.

- Sen är anfallare alltid svårast att hitta, det vet vi ju. Jag tycker väl att vi har ett par bra spår. Sen om det blir någonting, det vet man inte. Först måste vi veta om Lasse blir kvar. Vi hoppas ha kvar honom, kanske till och med förlänga med honom. Om det skulle gå, avslutar Mats Gren.

Publicerad 2015-03-25 kl 07:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons