POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Blåvitt kan tappa nyförvärvet - innan han ens varit i Göteborg: "Det vet man inte"

Foto: Scanpix/Ifkgoteborg.se

Kassim Prosper har inte varit i Göteborg ännu - trots det kan IFK-värvningen vara på väg bort.
- Han kan ju göra det så bra i U20-VM att han inte ens kommer hit, säger Mats Gren till Matchdax.

Mats Gren valde att plocka in de två talangerna, Sabah Lawson och Kassim Prosper från Ghana. Den sistnämnde har imponerat stort i afrikanska U20-mästerskapen och snart är det dags för U20-VM. En turnering där scouter från de allra största klubbarna ute i Europa bevakar stenhårt.

- Nu blir det så att han hinner spela den här turneringen och U20-VM på Nya Zeeland innan han kommer till oss. Sen vet man inte, han kan ju göra det så bra i U20-VM att han inte ens kommer hit, men det hoppas vi så klart inte, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren till Matchdax.

- Eftersom vi har signat honom så kommer han komma till oss, men nu är han på den turneringen där de flesta toppklubbars scouter från alla världens ligor sitter. Afrikanska U20-mästerskapen och U20-VM, där sitter precis varendaste en av scouterna från de stora klubbarna.

IFK sitter på ett femårskontrakt med Kassim Prosper och kan tjäna en rejäl summa om han slår igenom i U20-VM. Mats Gren har redan vant sig vid tanken på att Prosper kanske aldrig drar på sig den blåvita tröjan.

- Visst kan vi säga nej och vi har bollen hos oss, visst. Och vi hoppas att han kommer hit, herregud, men det är klart att om det är någon större klubb som tycker att han är helt fantastiskt bra ut så...

Publicerad 2015-03-17 kl 11:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå