Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Blåvitt mot SM-guldet: "Vi ska göra det tillsammans"

Foto: Scanpix

IFK Göteborg är laget som tippats vara den största utmanaren till Malmö om SM-guldet. För att nå dit har lagets lagkapten en uppmaning till fansen.
– Vi ska göra det här tillsammans, säger han inför premiären.

Det var storpublik på det sista träningspasset för IFK Göteborg under lördagen. 400-500 supportrar hade tagit sig till Kamratgården och brände av både bengaler och smällare. För många av lagets nyförvärv var det en ny situation, men inte för Mattias Bjärsmyr, lagkaptenen som var en av åtta spelare i allsvenskan som spelade samtliga 2700 minuter förra säsongen.

– Ändå tror folk att jag ska bli mest varnad, vad hade jag ifjol? Två? säger han och syftar på en av många omröstningar inför säsongen.

Under försäsongen har det varit få gånger som Jörgen Lennartsson ställt sin tänkta backlinje tillsammans i startelvan. Något som inte oroar Bjärsmyr.
– Det har ändå känts bra, vi ska bygga vidare på det som vi har haft under cupmatcherna.

Skönt att få börja hemma?
– Alltid! Jag tror helt ärligt att det typ är första gången vi spelar hemma i en premiär under min tid här …

 Jörgen Lennartsson har lite av ett lyxproblem. Samtliga spelare förutom långtidsskadade Adam Johansson och Patrick Dyrestam som är lite småkrasslig är tillgängliga för spel.

– Nu handlar det väldigt mycket om glädje. Det är ett privilegium att få vara med och spela fotboll när det är mycket folk på läktarna. Den positiva känslan att köra igång, hemmamatch med mycket folk, en bra försäsong, vi har fem raka segrar inför premiären vilket ju inte är negativt för självförtroendet, säger Lennartsson.
– Det känns som att det är väldigt många pusselbitar som har ramlat ned väldigt rätt de sista veckorna.

 Under försäsongen har Lennartsson ofta lyft fram omställningsspelet som det mest positiva tillsammans med försvarsspelet. Fokus har varit på att utveckla anfallsspelet mot etablerade försvar.

– När motståndarna är etablerade i sina försvarspositioner så ska vi kunna ha ett passningsspel med precision och kvalitet. Det har blivit mycket bättre de senaste matcherna. Vi är på rätt väg i allra högsta grad.Sedan finns det alltid detaljer, inte minst i sista fjärdedelen av planen som kan bli bättre, säger han.

Någon startelva vill inte Lennartsson avslöja men enligt uppgift till fotbollskanalen väljer han följande elva i premiären.

John Alvbåge – Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Thomas Rogne, Haitam Aleesami – Jakob Ankersen, Gustav Svensson, Sebastian Eriksson, Sören Rieks – Lasse Vibe, Gustav Engvall.

Publicerad 2015-04-05 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons