Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

"Blåvitt nära att värva USA:s förre förbundskapten"

Foto: TT

Jörgen Lennartsson pekas ut som ny tränare för IFK Göteborg. Men enligt GP finns en betydligt mer namnkunnig kandidat kvar i leken. Nämligen USA:s förre förbundskapten Bob Bradley.

Tidningen uppger att Bradley besökt Kamratgården för en intervju och gjort ett gott intryck på sportchefen Mats Gren och de andra representanter som IFK skickat till mötet. Den 56–årige amerikanen var tränare för Stabaek under den gångna säsongen men är betydligt mer känd för att ha lett USA mellan 2006 och 2011. Vid sidan av det har han även varit förbundskapten i Egypten.

GP skriver att Blåvitt fattar ett beslut om vem som får jobbet som Mikael Stahres efterträdare i början av den kommande veckan, varpå vederbörande presenteras vid en presskonferens inom kort.

Flera spelarvärvningar ska också vara aktuella. Bland annat skriver GP att Bob Bradleys son, Michael Bradley, 27, kan hämtas in från Toronto. Han är en central mittfältare som bland annat spelat för Roma under sin karriär. Utöver det ska även en anfallare, en ytter och en målvakt finnas på önskelistan. Enligt GP är Sebastian Eriksson nära en övergång från Cagliari.

När fotbollskanalen.se talar med Mats Gren vill han varken bekräfta eller dementera de smått uppseendeväckande uppgifterna om Bob Bradley.

- Vi är i ett skede där jag inte kan kommentera den ena eller den andra kandidaten, men vi hoppas  kunna presentera en tränare i mitten av nästa vecka, säger Gren.

Stämmer det att ni träffat Bradley?

- Jag vill inte uttala mig om det alls för närvarande, utan vi får avvakta till mitten av nästa vecka, som sagt.

Mats Gren berättar dock att tränarsituationen även påverkar en del kring nästa års spelartrupp, vad gäller värvningar och spelare som lämnar klubben. En av dem är Philip Haglund, mittfältaren vars kontrakt går ut vid årsskiftet.

- Philip har velat vänta till dess att den nye tränaren är klar och jag har gett honom den tiden. Vi får se vad som händer kring honom i slutet av nästa vecka.

Publicerad 2014-11-22 kl 15:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons