Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Blåvitt nära mittback: "Han är topp tre i allsvenskan"

Foto: Scanpix

IFK Göteborg är på väg att göra klart med en ny spelare. Wigans norske mittback Thomas Rogne är högaktuell för en flytt till Blåvitt.
- Rogne bör vara en av de tre bästa mittbackarna i allsvenskan. Det är ett kap av IFK, säger norske experten Joacim Jonsson till fotbollskanalen.se.

Thomas Rogne, 24, är nära att byta Championship och Wigan mot allsvenskan och IFK Göteborg. Den norske mittbacken, som har gjort drygt 70 matcher i den skotska storklubben Celtic och flera a-landskamper för Norge, kommer att genomgå en läkarundersökning under onsdagen. Det uppger Expressen. Enligt uppgifter till fotbollskanalen.se stämmer det.

Blåvitts sportchef Mats Gren har scoutat Rogne under en tid och vill nu få in honom i sitt lagbygge. Joacim Jonsson, tidigare sportchef i Fredrikstad och i dag fotbollsexpert, menar att IFK Göteborg får in ett tungt nyförvärv om de landar försvararen.

"En av de tre bästa"

- Rogne bör vara en av de tre bästa mittbackarna i allsvenskan. Det här ska vara ett kap av IFK, säger Jonsson till fotbollskanalen.se och utvecklar:

- Det är en ledartyp som är bra med fötterna. Han har en bra långpassningsfot, är duellstark och kanske allsvenskans bäste huvudspelare. Han är riktigt skarp i luften. Det bör vara ett mycket bra nyförvärv.

Jonsson trodde att Rogne skulle ha etablerat sig i det norska a-landslaget vid det här laget.

- Ja, och han var väl på väg etablera sig också. Men sin fick han väl en skada mot slutet i Celtic och tappade lite momentum.

- Jag trodde ärligt att han skulle etablera sig på ännu större arenor än de Celtic erbjöd. Det här är ett bra nyförvärv för IFK Göteborg, jag kan inte se något annat.

Fotbollskanalen har förgäves sökt Mats Gren för en kommentar.

Publicerad 2015-03-10 kl 18:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons