Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Blåvitt öppnar för Bjärsmyr: "Klart vi är intresserade"

Mattias Bjärsmyr vill bryta med Panathinaikos. Nu öppnar sig möjligheter för IFK Göteborg med mittbacksstjärnan: "Klart vi skulle vara intresserade".

Mattias Bjärsmyr har i omgångar ryktats vara på väg hem till IFK Göteborg i omgångar; senast i vinterfönstret men då dementerades ryktena bestämt av såväl Blåvitts sportchef Håkan Mild som Bjärsmyrs agent Martin Dahlin.

Nu kan emellertid möjligheterna öppna sig för Blåvitt. Bjärsmyrs grekiska klubb Panathinaikos står på ruinens brant och spelarna har inte fått lön på flera månader.
Bjärsmyr har i flera intervjuer visat tålmodighet och tro på att Panathinaikos ska kunna lösa problemen.
Men i helgen blev det känt att mittbacken fått nog och vill bryta kontraktet. Dessutom stämmer han sin klubb för utebliven lön, motsvarande åtta miljoner kronor. IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild följer nu utvecklingen i Grekland.

- Ja, det är klart jag har läst om det. Men vi har inte varit i kontakt med Mattias sedan det här hände. Självklart pratar jag med honom när vi ses och vi har kontakt med hans agent till och från och kollar av läget, men inte sedan detta dök upp, nej, säger Mild till FotbollDirekt.se.

IFK Göteborg värvade norske mittbacken Kjetil Waehler i vintras, därutöver finns Hjalmar Jonsson, i grunden ytterback och Mikael Dyrestam, som är skadad. Hårdsatsande Blåvitt har efter den fiaskobetonade inledningen kritiserats för försvarsspelet.
Är ni nöjda med den backbesättning ni har för tillfället?

- Ja, det är vi.

Men om en möjlighet skulle dyka upp med en sådan som Bjärsmyr?
- Då är det klart att vi är intresserade. Men jag vet inte vad han har för planer nu. Den här processen nere i Grekland lär säkert ta sin tid och inga fönster är öppna heller.

- Men det är en gammal Blåvitt-spelare och en fantastisk mittback. Skulle han vara intresserad, så absolut, då får vi snacka om det.

Mattias Bjärsmyr lämnade via sin advokat in stämningsansökan mot Panathinaikos i onsdags, och 26-åringens agent Martin Dahlin väljer att inte kommentera vare sig situationen med den grekiska klubben eller en eventuell övergång till IFK Göteborg.
- Jag har pratat med Mattias och vi har kommit överens om att överhuvudtaget just nu kommentera någonting, säger Dahlin.

Publicerad 2012-04-17 kl 13:37
Annons
Annons
Annons