Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Blåvitt uppges sälja Vibe: "Vi har kontakt med en klubb"

Foto: Scanpix

Lasse Vibe

Lasse Vibe kan hamna i kinesiska Tianjin Teda trots allt. Några veckor efter att det första flyttryktet dementerats publicerar GP nya uppgifter om ett bud på 25 miljoner kronor.
"Det kan jag inte kommentera, mer än att vi haft kontakt med en klubb", skriver Mats Gren till fotbollskanalen.se.

Det var i danska TV3 som klubben Tianjin Teda nämndes för första gången, och Lasse Vibe fick själv gå ut och ge sin syn på saken, vilket han inte var helt bekväm med i början av februari.

– Hela den här situationen är jättejobbig. Jag kan inte hålla på att kommentera nya klubbar mer eller mindre varje dag. Det är jobbigt att hela tiden kommentera saker som andra skriver, tidigare skrevs det om dig när du gjorde något bra på planen, sade Vibe till fotbollskanalen.se då.

– Jag har inte hört något om Tianjin. Jag har inte hört från dem, Mats Gren eller min agent.

Om en toppklubb i Kina skulle höra av sig då?
– Det är olika förutsättningar i olika klubbar, det är som jag sagt tidigare. Men någon liten klubb på gränsen till Nordkorea är inte intressant för mig.

Men nu verkar alltså Tianjin Teda på nytt vara uppe för diskussion. Enligt GP ska Blåvitt ha tagit emot ett bud på 25 miljoner kronor, och även sagt ja till detsamma. Något som innebär att bara Vibes eget besked saknas. Göteborgs-Posten skriver också att forwarden lockas med en årslön på hela 15 miljoner kronor netto för uppdraget.

"Det kan jag inte kommentera, mer än att vi haft kontakt med en klubb", skriver sportchefen Mats Gren i ett sms till fotbollskanalen.se.

Så sent som på söndagen kunde fotbollskanalen.se berätta att IFK Göteborgs sportsliga organisation ser det som sannolikt att Vibe lämnar innan allsvenskan drar igång, och att jakten på en ersättare redan pågår.

Fotbollskanalen.se har sökt Lasse Vibe för en kommentar.

Publicerad 2015-02-23 kl 21:12

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER