Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Blåvitts cupfiasko - tappade 2-0-ledning mot Trollhättan: "För dåligt"

Foto: SCANPIX

Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson.

En tappad 2-0 ledning mot division 2-laget Trollhättan fick Jörgen Lennartsson att ta fram sågen.
- Det känns som vi sitter i bussen på väg hem, säger han.

Tävlingssäsongen inleddes för IFK Göteborg på Edsborgs IP mot Trollhättan i Svenska Cupen. Hemmalaget började bäst på en gräsmatta som snabbt släppte, vilket fick spelarna att tveka i duellerna, alla utom Tom Pettersson som smällde på gamla lagkamrater till höger och vänster. Offensivt kommer mycket under 2015 för IFK Göteborg att handla om en viss dansk trio, Sören Rieks, Jakob Ankersen och Lasse Vibe.

Trion var samtliga inblandade i 1-0 målet som Rieks prickade in. När Mikael Boman satte sin egna retur i mål i början på den andra halvleken trodde de flesta att matchen var över.
– Det är inte acceptabelt för IFK Göteborg, vi sitter i bussen på väg hem, säger Lennartsson.

Du gjorde inga byten, inte läge för ett byte när du får den känslan?
- Vi diskuterade byten under hela andra halvlek, vi tog beslutet att inte göra några byten. Sen om det var rätt eller fel det vet man ju inte. Det är inte säkert att det hade sett annorlunda ut bara för att vi hade gjort ett eller två byten.

Trollhättans reducering kom efter ett långt inkast där bollen studsade fram till David Bennhage som placerade in bollen. Kvitteringen kom efter ett inlägg där Jonathan Gustavsson kunde nicka in bollen.
- Det känns som de kommer till inlägg alldeles för lätt. Kommer bollen bra in så är de ju fotbollsspelare och kan göra mål. Jag känner inte att jag ska ta på mig något av målen. Sen är det inte bara backlinjens fel, det känns som hela laget går ner sig, säger Marcus Sandberg som fick förtroendet mellan stolparna.

Lagkaptenen, Mattias Bjärsmyr var även han kritisk efter tappade poängen.
- Det är för dåligt, vi ska vinna det här. Nu måste vi ju vinna de två kommande matcherna för att ta oss vidare så det är ingen katastrof även om det här var dåligt.

Fjolårets skyttekung i svensk fotboll, Lasse Vibe hade flera lägen att bli målskytt utan att lyckas. Dansken var frustrerad efter matchen.
- Man kan skylla på mycket, gräsmattan, dåligt fokus och så. Jag känner ändå att formen är på väg, jag kommer till lägen men har en bit kvar till toppformen.

Lennartsson sa att det kändes som att ni satt i bussen på väg hem, håller du med?
- Nja, det kändes som att vi gav bort det helt i onödan. Fram till 2-0 så har vi kontroll, vi har flera lägen att göra fler mål och borde gjort fler mål. Det är inga kanonmål de gör heller så det känns tungt. Nu är man bara besviken och sur. Men det är två matcher kvar så det gäller för oss att vinna dem, säger Vibe.

Publicerad 2015-02-21 kl 17:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER