Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Pontus Johansson/Scanpix

Bråket i Blåvitt - lämnar styrelsen i protest mot ordföranden

IFK Göteborgs styrelse skakas av ett bråk. Ledamoten Palle Stenberg kliver av - i protest mot hur  valberedningen nominerat den nye ordföranden.

- Ett tråkigt utspel, säger Bertil Rignäs till fotbollskanalen.se.

För någon vecka sedan lanserade Blåvitt den tilltänkta styrelse som ska leda föreningen det kommande året. Den som väntas få förtroendet att svinga ordförandeklubban heter Bertil Rignäs och är ett relativt oprövat namn i sammanhanget. Han jobbar till vardags som vd för det kommunala Bostadsbolaget i Göteborg och har dock i den positionen ådragit sig en del negativ uppmärksamhet på sistone.

ANNONS

Företaget ska, enligt ett avslöjande från Sveriges Television, ha registrerat känsliga personuppgifter om sina hyresgäster. Bland annat uppges information kring etnicitet, hälsotillstånd och vissa värderande omdömen ha förekommit. Något som ska utredas av Datainspektionen och polisen.

Mot den bakgrunden anser Palle Stenberg, som nu sitter i IFK Göteborgs styrelse, att Rignäs vore ett olämpligt val. Han vänder sig mot hur valberedningens arbetsprocess sett ut och förklarar för GP att han därför beslutat sig för att lämna sitt uppdrag.

– Jag står inte till förfogande under rådande omständigheter, säger Stenberg till GP.

Han förklarar även avhoppet med att valberedningen inte följt styrelsens beslut från december om att en adjungerad ledamot skulle vara med i processen för att hitta en ny ordförande. Stenberg hävdar att det förfarandet dels bryter mot stadgarna – och dels har lett till att man nominerat en kandidat som inte har tillräckligt på fötterna för att leda IFK Göteborg.

ANNONS

– Jag skulle vilja se en person med större erfarenhet att driva föreningen framåt, inte bara erfarenhet i kommunens korridorer och med det goda kontakter. Göteborg och dess gamla traditioner som handelsstad har bidragit till att skapa fantastiska företag och personer med mycket bred kompetens – människor som har en god relation med staden men också har en jävla drivkraft och vilja att flytta saker framåt och inte bara... Jag dömer inte Bertil, men jag tror inte att det cv:et är tillräckligt bra för IFK Göteborg, säger Palle Stenberg till GP.

När fotbollskanalen.se ringer upp Bertil Rignäs är han fåordig kring kritiken, men konstaterar att det är "beklagligt och ledsamt" när den här sortens synpunkter vädras i offentligheten.

- Det Jag kan inte förstå det här utspelet och vet inte varför det kommer nu. Jag har aldrig träffat Palle och heller inte talats vid med honom. Då känns det märkligt att han har så kategoriska åsikter om mig som person, säger Rignäs.

ANNONS

Du uppfattar att kritiken riktas mot din person?

- Ja, det gör jag. Men jag kan inte kommentera det närmare, utan medlemmarna på årsmötet måste ta ställning till om jag är lämplig eller inte.

Palle Stenberg är orolig för att din roll i Bostadsbolaget skulle kunna svärta ned IFK Göteborg. Hur ser du på det?

- Jag hoppas verkligen inte att det finns någon koppling som kan påverka IFK i negativ bemärkelse. Min bedömning är att det här inte hör ihop på något sätt, men återigen måste medlemmarna säga sitt. Jag kan inte värdera mig själv på det sättet, utan andra får avgöra om jag är lämplig eller inte, säger Rignäs.

Publicerad 2013-02-25 kl 10:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto