Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Efter kvittoskandalen – Rignäs tar time out

Foto: Pontus Johansson/Scanpix

Blåvitts ordförande Bertil Rignäs polisanmäldes efter att ha bokfört ett klädinköp som lunch.

Nu tar Rignäs time out, detta enligt klubbens officiella hemsida.

IFK Göteborgs ordförande bokförde ett klädinköp som lunch och polisanmäldes senare för händelsen. Det hela uppdagades av Uppdrag Granskning i SVT och Bertil Rignäs har betalat tillbaka de omkring 600 kronor som plagget kostade. Enligt honom själv rörde det sig om en ren förväxling när han skulle redovisa sina omkostnader i samband med en resa till Cannes, dit Rignäs bjudits in av Göteborgs kommun i egenskap av chef för ett kommunalt bolag.

Till följd av den stora uppmärksamheten efter SVT:s publicering väljer han ändå att, i alla fall tillfälligt, lämna sitt uppdrag inom IFK Göteborg.

”Efter gårdagens inslag i Uppdrag Granskning och den påföljande uppmärksamheten har Bertil Rignäs valt att ta time out som ordförande för IFK Göteborgs styrelse på obestämd tid”, skriver klubben på sin hemsida.

- Bertil gör det på egen begäran. Övriga styrelsemedlemmar har full förståelse för hans beslut, säger vice ordförande Conny Blessner till IFK Göteborgs hemsida.

Han utvecklar i en intervju med SportExpressen:

– Han är så klok så han inser att det här håller inte. Vi skadas som förening, vi har ett varumärke som vi vill vårda och när vi känner att det håller på att svärtas ned, då insåg Bertil att det inte var rätt grej gör Göteborgs räkning.

– Han insåg att det var helt ohållbart. Man kan ha mycket synpunkter på det som hänt, men han har drabbats dels som person och sen har han även ett stort IFK-hjärta och när det håller på att svärtas ned, då måste han gå ur sin roll, säger Blessner.

Conny Blessner går tills vidare in som ordförande i IFK Göteborg.

Fotbollskanalen.se har sökt Bertil Rignäs för en kommentar.

Publicerad 2013-11-07 kl 23:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons