Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Engvall tillbaka för fullt: "Jävligt sugen"

Foto: Scanpix

Gustav Engvall.

Sprutan i knät tog bra för Gustav Engvall som tränade för fullt under tisdagen.
– Nu är man jävligt sugen att köra igång, det har varit många månader med träning nu, säger han till fotbollskanalen.

18-åringen stod för åtta mål under förra säsongen. I år har konkurrensen hårdnat bland anfallsplatserna och Gustav Engvall slåss främst med Mikael Boman om platsen bredvid den givne Lasse Vibe.

– Det har varit lite gott och blandat för mig, skademässigt har det inte varit så kul. Men samtidigt har det inte varit några allvarliga skador, det är bara att vänja sig vid att skador kommer och går och jag försöker se det positiva i det mesta i livet.

– Jag fick ju en spruta i knät för en vecka sedan och det har blivit bättre efter det. Jag tränade för fullt idag och nu får vi se om det svullnar upp eller inte, det är dag för dag som gäller nu. Men det känns bra när jag tränar, det kanske är något läge som det känns lite. Samtidigt går det inte att spela varannan match och sedan vara skadad. Men det känns positivt och jag hoppas vara med i premiären.

På söndag är det dags för IFK Göteborg när Åtvidaberg kommer till Gamla Ullevi. Trots att det inte är något publiklag som kommer på besök har redan cirka 11 000 biljetter sålts till premiären.

– Jag har följt med i snacket ganska okej, det är jävligt kul och bra med hypen och att det kommer mycket människor. Det är bara att hoppas att de kan stötta oss och se till så att vi får en bra start på säsongen, säger Engvall.

Åtvidaberg, vad säger du om den premiären?
– Det är en tuff match, alla lag i allsvenskan är egentligen utmaningar. Åtvidaberg kanske inte låter så sexigt men dom är bra på det dom gör.

Din egna form, behöver du träna lite mer innan du är redo?
– Den är ändå bra, det är mest touchen som jag kanske måste hitta. Konditionsmässigt och så är jag i bra form.

Publicerad 2015-03-31 kl 18:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons