POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Farnerud om skadehelvetet

Foto: Scanpix

Pontus Farnerud har haft det svårt att komma tillbaka från sin skada.

Pontus Farnerud har inte blivit kvitt sin höftskada trots operation, kortison och till och med tuppkamsinjektioner. Nu hoppas mittfältaren att han problemen löst sig.

- Vi har en spännande höst framför oss och nu vill jag bidra.

Trots att "Real Blåvitt" inte levererade förra året så gick det bra för Pontus Farnerud. Sedan i höstas har mittfältaren dragits sviterna från en höftoperation och har inte riktigt kommit tillbaka än, trots att det blivit några inhopp.

- Det har känts jobbigt och frustrerande att inte kunna spela på det sätt man vill spela. Mentalt har det gått upp och ner, säger Farnerud ärligt.

Nu hoppas han att problem löst sig. Att han alltid kommer att få spela med lite smärta vet han, men han hoppas att det kan bli mer och mer uthärdligt. För fler operationer är det inte tal om, läkarna har gjort vad de kan. Nu får Farnerud förlita sig på andra metoder.
Sedan tuppkamsinjektionen har Farnerud tränat på som vanligt och under måndag och tisdag men under onsdagens träning tog han det lugnare. Att hitta en gyllene medelväg när det kommer till belastning är viktigt. Men ibland har han tvingats till att ta till läkemedel för att kunna spela.

- Jag har tagit en hel del sprutor under våren, och det har varit så innan. Det är lite konstgjord andning att köra på det viset. Ibland meningsfullt, men inte alltid, säger Farnerud.

En av dessa matcher var i svenska cupfinalen mot Djurgården då Farnerud kom in och lyckades förändra matchbilden för ett tillbakatryckt IFK Göteborg. Dessutom fick Farnerud slå den sista straffen som gav IFK Göteborg sin första titel sedan 2008.

- Jag känner att jag har något att bidra till laget. Vi har en spännande höst framför oss men vi måste bli ännu bättre för att vara med och fajtas hela vägen, säger Farnerud.

Publicerad 2013-07-03 kl 13:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå