Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fortsatt ordkrig om Blåvitts styrelse: "Vi har varit offfside"

Kritiken mot IFK Göteborgs valberedning växer. På måndagen hoppade en styrelsemedlem av i protest – nu kritiserar den nuvarande ordföranden nomineringsprocessen.

- Vi har varit offside, säger Kent Olsson till GP.

Som fotbollskanalen.se rapporterat visade Palle Stenberg, avgående styrelseledamot i föreningen, sitt missnöje offentligt med hur arbetet med att hitta en ny ordförande har bedrivits under vintern. Stenberg sade i en intervju med GP på måndagen att valberedningen brutit mot klubbens stadgar, genom att inte använda sig av en befintlig ledamot som hjälp med att tillsätta den nya styrelsen.

ANNONS

Det förfarandet medför, enligt hans mening, att förslaget att välja in Bertil Rignäs är illa underbyggt och inte i linje med vad klubben behöver. Stenberg tyckte att IFK Göteborg borde ha försökt hitta en mer sportsligt rutinerad person att leda klubben framåt, och när det inte blev så valde han att inte ställa upp för omval.

I nästa vecka stundar årsmötet där allting ska avgöras. Men redan nu går flera styrelseledamöter ut och visar Palle Stenberg sitt stöd. En av dem är Mikael Kjellström, som också anser att valberedningen inte lämnat tillräckligt med information till den sittande styrelsen.

- För att snacka sportspråk kan man säga att vi i styrelsen upplevt oss offside, säger han till GP.

I ett sms till tidningen kommer den sittande ordföranden Kent Olsson med liknande synpunkter. Han skriver att "styrelsen inte är nöjd med den process som varit, eftersom den inte involverats".

ANNONS

Valberedningens ordförande Gunnar Larsson vill inte bemöta kritiken offentligt, utan hänvisar till årsmötet.

- Då ska jag redogöra för hur valberedningen har resonerat. Finns frågor ska jag försöka besvara dem, finns kritik ska jag försöka bemöta den. Men jag tycker att det är fel att ha ett förberedande årsmöte i media, säger han till GP.

Publicerad 2013-02-26 kl 09:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto