Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Hysén bekräftar intresset: "En konkret förfrågan"

Foto: Scanpix.

Tobias Hysén bekräftar utlandsintresset.

Fotbollskanalen har tidigare avslöjat att Maccabi Haifa vill ha Tobias Hysén.

Nu bekräftar han intresset:

- Det är en konkret förfrågan som de har lagt, säger han till fotbollskanalen.se.

För ett par veckor sedan kunde Fotbollskanalen berätta att israeliska storklubben Maccabi Haifa visat intresse för IFK Göteborgs lagkapten Tobias Hysén.

Vid det tillfället var det locket på från Blåvitt – men efter att träningen idag åter dragit igång talade Hysén själv ut om intresset.

- Det är en konkret förfrågan som de har lagt. De har lagt ett bud och Blåvitt har lagt ett motbud – och där är vi nu, säger Hysén till fotbollskanalen.se.

- Vad gäller alla bud som kommer in så vill man att de ska förhandla färdigt, dels för att se hur intresserade den klubben är, vad de kan tänka sig att lägga ner för jobb, och framför allt för att ha möjligheten att välja själv vad man vill göra – och det vet alla inblandade om. Jag pratar med Håkan Mild ganska ofta och han vet min inställning till bud från andra klubbar. Han frågar alltid mig: "Vad tycker du?" Och jag säger som jag alltid sagt att jag vill att man ska förhandla färdigt och kommer man inte fram till en lösning så fine. Då litar jag på att Blåvitt tagit ordentligt betalt och inte blivit nöjda med förhandlingen – och är det så att de kommer fram till en lösning – då är det en helt annan sak. Då är det mitt eget beslut som kommer att gälla.

Hur tänker du generellt kring en utlandsflytt om möjligheten skulle dyka upp en gång till?

- Det är som jag alltid har sagt. Jag stänger inga dörrar så att jag målar in mig i ett hörn och säger saker jag inte kan lova. Det är lite tråkiga svar men det är där man får hålla sig när man inte vet vad som kan hända.

- Jag kommer inte hoppa på vad som helst. Det ska vara en extremt bra lösning.

Vad har du fått för signaler av Håkan?

- Det kommer vi att hålla för oss själva till det blir officiellt. Tiden får utvisa var vi hamnar.

IFK:s lagkapten som under fjolåret startade 28 av 30 matcher och gjorde 14 mål, är nu i det närmaste helt rehabiliterad från sin lårskada som han ådrog sig mitt under slutspurt och playoff.

- Jag har inte känt av den någonting under de fyra veckorna. Jag tar för givet att det är som det ska. Jag kommer inte att testa den under december utan jag kör lite rehab och kör all fys, men jag kommer inte vara med att spela fotboll fullt ut.

Och Hysén är noga med att poängtera med att inte har något emot att blir kvar på västkusten.

- Jag sitter i en guldsits här. Skulle det vara så att jag är kvar i IFK Göteborg så skulle det fortfarande vara så att jag är lagkapten i Sveriges finaste förening och gör allt jag kan för att vi kan vinna SM-guld nästa år.

En av de viktigaste faktorerna vid en eventuell flytt är möjligheten till Europa-spel. För IFK:s del grusades de drömmarna tidigt. Hysén menar att en stor del låg i Arenamissen som innebar att Blåvitt tvingades spela på Olympia i Helsingborg.

- Jag tror fortfarande att IFK Göteborg har alla möjligheter att spela ett Europa-gruppspel, med tanke på arena och fansstorlek – men då måste vi få spela Gamla Ullevi, jag är fortfarande övertygad om att vi hade vunnit om vi hade fått spela där.

- Jag vill inte ha två tusen på en Europa League-match som Elfsborg hade. Även om de redan hade åkt ut så handlar det någonstans om stöttning och om att visa var skåpet ska stå. Man kan inte sitta och skrika efter Europa-spel och att det sedan är två tusen på plats.

Publicerad 2013-12-02 kl 16:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons