Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

IFK Göteborg sparkar Stahre: "Jag är chockad"

Foto: SCANPIX

Mikael Stahre sparkas av IFK Göteborg.
Klubben meddelade på måndagsförmiddagen att tränaren tvingas lämna.

- Jag är väldigt överraskad. Chockad, är min första kommentar, säger Stahre til Sportbladet.

Mikael Stahre ledde IFK Göteborg till en andraplats i allsvenskan. Trots det så får han sparken av klubben. Expressen komm med uppgifterna på måndagsmorgonen och strax därefter gjorde klubben nyheten officiell.

Mikael Stahre kom till IFK Göteborg inför säsongen 2012 efter att ha misslyckats i grekiska Panionios och sparkats i oktober 2010. Stahre var tidigare i AIK och under den första säsongen som huvudtränare vann klubben SM-guld och cupguld.

Stahre var framför allt Håkan Milds rekrytering men i våras slutade han som sportchef och även om IFK Göteborg blev tvåa 2014 och vann cupen 2013 så har det funnits missnöje med att många dyra värvningar inte gett tillräckligt resultat. Nye sportchefen Mats Gren har visat att han är tuff och nu vill han sätta sin prägel på laget.

Avskedet kommer trots att IFK Göteborg så sent som i våras förlängde Stahres kontrakt över 2015.

– Vi är oerhört nöjda med vad Mikael och Magnus utfört så här långt och hur de ser på framtiden för IFK. I avtalet finns också att vi efter innevarande tävlingssäsong och innan årets slut ska diskutera en eventuell förlängning även efter 2015, sade klubbdirektör Martin Kurzwelly då.

Stahre själv var inte beredd på beskedet.

- Jag är väldigt överraskad. Chockad, är min första kommentar, säger han till Sportbladet.

Skälet till att Blåvitt låter tränaren gå efter tre år är, säger sportchefen Mats Gren, att ett nytt ledarskap krävs när klubben går in i ett förändringsarbete.

"Under det senaste halvåret har det i föreningen gjorts ett grundligt analysarbete av vår elitverksamhet, något som vi tror ska ge resultat både på kort och lång sikt", säger Gren i ett pressmeddelande.

"Det ska naturligtvis påpekas att Mikael Stahre gjort ett strålande arbete under sin tid i IFK Göteborg. En tredjeplats, en andraplats (i allsvenskan) och seger i svenska cupen 2013, det är resultat som talar för sig självt. Samtidigt står vi inför stora förändringar i vår elitverksamhet. Utifrån det känns tidpunkten lämplig att nu tillsätta en ny huvudtränare som ska leda laget framöver."

Senare i november ska IFK Göteborg presentera sin nye huvudtränare.

 

Jan Jönsson pekas ut som Stahres efterträdare i Göteborg.

Publicerad 2014-11-03 kl 09:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons