Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

IFK Göteborgs ordförande avgår

Foto: Bildbyrån.

Det var tänkt som en time out, men nu avgår IFK Göteborgs ordförande Bertil Rignäs.

-Jag inser att det som sägs och skrivs om min person också skadar föreningens varumärke, säger han.

Efter Bertil Rignäs inblandning i "kvittoskandalen" som rullats upp av Uppdrag Granskning så valde han att sitta kvar som ordförande i IFK Göteborg, men skulle ta en time out.

Det var informationen som igår kom från IFK Göteborg. Men på torsdagseftermiddagen meddelade klubben att Rignäs lämnar sitt uppdrag som ordförande i IFK Göteborg.

- Att vara ordförande i IFK Göteborg har aldrig varit ett självändamål för min del. Jag inser att det som sägs och skrivs om min person också skadar föreningens varumärke och har därför valt att på egen begäran avsäga mig mitt uppdrag, säger han till klubbens hemsida.

Upprinnelsen till Bertil Rignäs avsked finns alltå i SVT-programmet Uppdrag Granskings avslöjande om kommunala lyxresor till Cannes. Bertil Rignäs medverkade i programmet efter att han som ordförande för ett kommunalt bostadsbolag lämnat in ett kvitto för en klänning som sedan bokförts som en utgift för lunch.

Rignäs tog igår time out efter att han fått sparken som ordförande i bostadsbolaget och kliver nu alltså av som ordförande för IFK Göteborg.

När Rignäs tog time out tog Conny Blessner, vice ordförande, över som tillförordnad ordförande, något han kommer att fortsätta med tills vidare.

"Ordföranden i IFK Göteborg väljs alltid på ett år i taget. Det innebär att vi som valberedning har god beredskap att vid behov föreslå en lämplig kandidat, vilket vi kommer att göra i god tid inför nästa årsmöte i mars 2014", säger Joakim Brinkenberg, ordförande i IFK Göteborgs valberedning, till klubbens hemsida.

Nästa årsmöte för IFK Göteborg är i mars.

Publicerad 2013-11-14 kl 16:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons