Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

IFK Göteborgs oro inför ÖSK - två anfallare på skadelistan

Foto: Scanpix

Mikael Boman har problem med en höft och missar matchen mot Örebro samtidigt som Gustav Engvall inte är helt hundra efter sina skadeproblem.
– Det känns bra, men vi får se om det svullnar upp, säger han till fotbollskanalen apropå meniskskadan som fortfarande påverkar honom.

Det blev dryga 70 minuter för anfallstalangen i premiären mot Åtvidaberg innan han byttes ut till förmån för Mikael Boman. På väg mot bänken stannade Jörgen Lennartsson den uppenbart besvikne Gustav Engvall och de två hade ett långt snack.
– Jag var besviken på min egna insats, jag kände att jag inte riktigt fick till det. Och med all publik och så kanske det blir att man vill lite väl mycket.

Kände du av skadan?
– Nej, inte när jag tränar eller spelar, då känns det ganska bra. Det är mellan träningar och matcher som risken finns att det svullnar upp lite.

Några problem för dig med byten av underlag?
– Ja, det kan det bli. Framförallt tycker jag det är grymt tråkigt med alla konstgräsplaner i allsvenskan. Det är ju fler konstgräsmatcher än riktiga.

Vad väljer du helst, en dålig vanlig gräsplan eller en utmärkt konstgräsplan?
– Det är ett lätt val! Vanligt gräs alla dagar i veckan. Egentligen är det inte ens samma sport när man spelar på konstgräset, säger Engvall.

Flera av spelarna i IFK Göteborg har problem med bytena av underlag som kommer regelbundet och som sliter på kropparna. Igår berättade Sebastian Eriksson för fotbollskanalen om sin oro. Men att vila spelare redan nu på grund av underlaget är inget som Jörgen Lennartsson har i tankarna.
– Det kan bli aktuellt i sommar när vi spelar matcher i Europa samtidigt men nu är det för tidigt för det. Vi har inga sådana rotationstankar såhär tidigt på säsongen i alla fall, säger IFK-tränaren.

Vad säger du om Örebro, Jörgen?
– Det är ett imponerande lag, välorganiserade, har ju slagit både Elfsborg och Malmö i cupen. Men det blir en helt annan match än den mot Åtvid. Det är alltid svårt att förutse hur en matchbild ska bli men jag tror att de gärna vill ha mycket boll och styra matchen. Och det vill ju vi också.

Publicerad 2015-04-08 kl 10:25
Annons
Annons
Annons