POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
IFK GÖTEBORG

IFK:s ordförande kritisk mot J-Södra – ”Vi får reda på vad dom tycker och tänker i media”

Foto: ifkgoteborg.se / TT

IFK Göteborg letar efter lösning på problemen kring sin sportchefspost. Samtidigt riktar man kritik mot J-Södras hantering av situationen.
- Mest får vi reda på vad dom tycker och tänker via media och presskonferenser. Och den kan jag väl tycka är lite märklig den dialogen, säger IFK:s ordförande Karl Jartun.

J-Södra gick i går ut på sin hemsida, samt genom en presskonferens, och meddelade att Mats Gren fortsätter som tränare i klubben för resten av säsongen. Det ställer till med problem för IFK Göteborg, som presenterat Gren som ny sportchef. Nu försöker man hitta en lösning på problemen.
- Vi ska prata om vi behöver en kortsiktig lösning, eller om det är Martin (Kurzwelly, klubbdirektör) som sköter allt eller om vi har en annan variant, säger Göteborgs ordförande Karl Jartun till fotbollskanalen.se.

Jartun säger att dialogen med Jönköpings Södra kommer att fortsätta i slutet av denna vecka. Samtidigt riktar han kritik mot J-Södras sätt att hantera situationen.
- Vi har pratat med dom och dom pratar med oss ibland, men mest får vi reda på vad dom tycker och tänker via media och presskonferenser. Och den kan jag väl tycka är lite märklig den dialogen.

Hoppet om att kunna lösa Mats Gren innan hans kontrakt med J-Södra går ut i november finns fortfarande. Och oavsett så är Gren med i IFK:s långsiktiga satsning mot Europa.

Men tills vidare kommer Mats Gren att fortsätta som tränare i Jönköpings Södra. Trots att han tydligt deklarerat att han vill vara i Göteborg så tror mittfältaren Joakim Karlsson att han kan hålla fokus på sin nuvarande klubb.
- Jag tror han är så proffsig att han lägger det åt sidan faktiskt. Men det är väl inte konstigt om han har lite tankar på det. Jobbet i Göteborg är väl det största man kan ha i Sverige bland sportchefsjobb. Så det vore väl konstigt om han inte funderade lite på det ibland, säger Karlsson till fotbollskanalen.se.

Styrelsen i J-Södra har pratat med spelartruppen och förklarat hur de har tänkt i frågan. Mats Gren, som återvände till träning i går, har inte hunnit prata med spelarna än.

I premiären mot GIF Sundsvall (förlust 1-0) var man utan sin ordinarie tränare.
- Det är från början till slut en konstig situation. Att Blåvitt har gjort klart med en sportchef som är vår tränare, precis innan seriestart. Vi får försöka vara så proffsiga som möjligt bara, säger Joakim Karlsson.

Publicerad 2014-04-09 kl 13:02
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå