POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Inför cupderbyt i Göteborg: "Måste vinna för att nå Europa"

Foto: SCANPIX

Årets första derby i Göteborg och i potten ligger en finalplats i Svenska Cupen. Samtidigt som pressen ligger på Häcken.

– Vi måste ju vinna för att ha chans på Europa, så lite mer press har vi, säger Peter Abrahamsson.
– Häcken har nog lite mer press, men vi vill självklart vinna, säger Gustav Engvall.

Christoffer Källqvist har haft en hel del skadeproblem under försäsongen vilket har gynnat Peter Abrahamsson som fått en hel del speltid. Målvakten som hämtades från Öis inför förra säsongen fick vänja sig vid bänken under fjolåret.
– Det blev ju inte så mycket speltid, nej, men det är stentufft på varje träning. Samtidigt är det inspirerande och utvecklande. Men jag hoppas att jag satt lite mer press på Källqvist i år. Helt säker ska han inte vara, säger Abrahamsson.

En som däremot fått sin försäsong störd av flera skador är Gustav Engvall. Supertalangen i IFK Göteborg har haft problem med bägge axlar och nu även ett knä. Under fredagen var han dock med och tränade för fullt.
– Det kändes bra, just nu är känslan bra men man vet inte. Jag tar det lite dag för dag just nu. Det brukar komma fem-sex timmar efter att jag tränat som det stelnar till lite. Den känslan är inte kul och något man inte kan hålla på med för mycket.

Vila som gäller om det inte blir bättre?
– Det beror på hur det utvecklas, i värsta fall är det ju operation, men det kan bli vila, bygga upp muskler i någon vecka. Det varierar och just nu får jag ta det dag för dag.

Hur ser du på årets säsong?
– Mitt mål är att vara skadefri, jag har ju haft en del otur under försäsongen. Men är jag skadefri och får spela så kommer det att gå bra. Skador kommer och går, man kan inte alltid vara frisk. Men Jörgen är en bra tränare, vi har många sköna spelare och det tar lite tid att få ihop det men jag tycker det har gått bra.

För spelarna blir det tidiga derbyt på säsongen något av en temperaturhöjare.
– Man har inte märkt av någon temperatur på stan eller så, det snackas ju lite bland lagkamrater och så, säger Abrahamsson.
– Det ska bli svinkul med ett derby så tidigt. Vi vill vinna, vi vill slå Häcken och ta ett steg närmare än ny titel, säger Engvall.

I den blåvita truppen kan tre spelare få göra sina debuter i den blåvita tröjan. Mittbacken Thomas Rogne, senaste värvningen Thomas Mikkelsen och 16-årige Pontus Dahlberg är alla med i truppen.

Publicerad 2015-03-20 kl 14:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå