Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Inget nytt kontrakt för Stiller: ”Hoppas han kan användas i annan position”

Foto: Scanpix

Efter fyra och en halv säsong i IFK Göteborg är det slut för Hannes Stiller.

Anfallaren får inget nytt kontrakt.

- Jag ska spela ytterligare några år, säger Hannes Stiller till ifkgoteborg.se.

Hannes Stillers kontrakt med IFK Göteborg går ut efter säsongen. ”Killer-Stiller” har gjort 142 a-lagsmatcher för klubben och på dessa matcher gjort 29 mål. Han har sällan varit ordinarie – men alltid varit omtyckt av klubbens supportrar.

- En matchändrartyp, det är den roll jag fått och accpeterat. En del viktiga mål har det väl blivit, säger Hannes Stiller till ifkgoteborg.se.

- Mitt bästa minne är dock cupguldet i våras, trots att jag inte spelade.

Håkan Mild ser en annan framtid i klubben för Hannes Stiller.

- Hannes är en fantastisk person på alla sätt och vis. Självklart önskar föreningen att kunna använda honom i en annan position än som spelare, säger sportchefen Håkan Mild.

Men 35-årige Stiller har andra planer för de kommande åren.

- Jag känner mig inte färdig som aktiv ännu och tänker spela ytterligare några år. Dels för att jag tycker det är så otroligt roligt, men också för att jag anser mig hålla på den här nivån ett tag till. Att det inte blir i IFK är bara att acceptera, så fungerar det i elitidrott. Sedan har jag gått ett antal tränarutbildningar och har dessutom en högskoleutbildning som lärare, så visst finns det en del att falla tillbaka på då jag en gång slutar.

Hannes Stiller debuterade i IFK Göteborg redan 1997 under efternamnet Tobiasson. När han återvände 2009 var det med Stiller som efternamn.

- Bakom Tobias Hysén har jag gjort flest allsvenska mål varje säsong fram till i år, det ser jag som ett gott facit och ett bra bevis på vad jag kan.

För IFK Göteborg återstår två avgörande matcher i Allsvenskan. Ska man ta guld måste man vinna båda, samtidigt som Malmö FF förlorar sina.

Publicerad 2013-10-21 kl 13:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons