POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Jakten på Mr X är över: "Fått in det vi önskat"

Foto: Scanpix

Efter att Thomas Rogne presenterades i halvlek mellan IFK Göteborg och Helsingborg bekräftar nu Mats Gren att jakten på ”Mr X” nu är över.
– Ja, Tom har gjort det bra som mittfältare och vi har även Sebastian och Gustav där, säger han till Fotbollskanalen.

Jakten på en central mittfältare till Blåvitt har varit den stora snackisen under silly season. Mängder med spelare har kopplats ihop med klubben och trots att Mats Gren flera gånger pratat om vikten av att få in en central mittfältare för startelvan, har han nu tänkt om. Något som Fotbollskanalen skrivit om tidigare.

– Det stämmer, vi har inte fått in det vi har önskat och valde då att ta in Thomas istället. Han har varit en av de stora talangerna i Norge men haft lite problem med skador. Nu har han dock varit skadefri i ett år lite drygt. Det är en väldigt bra spelare som vi får in, säger Gren.

Rogne har skrivit på för tre år och börjar träna med laget i nästa vecka. Ankomsten gör att Mattias Bjärsmyr får en ny mittbackskollega.
– Jag visste ju att han var klar, men jag har inte sett han spela så det är svårt att uttala mig. Men jag har hört att det är en bra spelare. Det ska bli kul att se han spela, säger lagkaptenen.

Nyförvärvet själv är nöjd med flytten, till en klubb som han haft koll på.
– Jag är väldigt stolt över att komma till en så traditionsrik klubb. Det kändes viktigt att komma till en klubb som har något spännande på gång.

Som Fotbollskanalen tidigare har skrivit fokuserar nu Mats Gren sina ansträngningar mot att få in en till anfallare. En spelare som accepterar sin roll.
– Det är inte aktuellt att värva någon som ska gå direkt in i laget i detta skeendet. Det är för dyrt. Vi vill få in en anfallare som accepterar sin roll, att han kanske inte startar varje match. Det är svårt för det finns ju inte jättemånga aktuella spelare. Men vi har tittat och tittar på ett par alternativ så jag hoppas få något klart innan allsvenskan drar igång.

Någon särskild spelartyp du vill ha in?
– Nja, men jag vill väl ha in en spelare som har snabbhet som Lasse, men det är svårt för snabbhet kostar ganska mycket.

Personen som Mats Gren egentligen såg som "Mr X" var Rennes kamerunska mittfältare Jean Makoun, men som till slut blev för dyr.

– Frustrerande då jag trodde de skulle gå att lösa av det han och agenten sa, men Rennes begärde för mycket, säger Gren till Fotbollskanalen.

Publicerad 2015-03-14 kl 19:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå