Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Lennartsson nära IFK Göteborg redan 2011

Foto: Scanpix

Jörgen Lennartsson

Jörgen Lennartsson är återigen nära IFK Göteborg.
Senast hösten 2011 drev en falang hans namn men blev stoppad i sista stund.
- Då ville inte Håkan Mild ha honom, säger en källa med insyn.

Under måndagen avslöjade Aftonbladet att Jörgen Lennartsson är högst upp på listan att ta över IFK Göteborg. Uppgifter som fotbollskanalen.se också får bekräftade.

- Det är flera inom IFK Göteborg som vill ha Lennartsson och de ville ha honom redan hösten 2011 men då ville inte Håkan Mild ha honom (dåvarande sportchefen), säger en källa med insyn.

Styrelseledamoten Mikael Kjellström som sitter i Blåvitts Fotbollsutskott är drivande bakom Jörgen Lennartssons namn precis som hösten 2011 men den här gången har Kjellström ännu större förankring och den nu arbetsbefriade tränaren är högaktuell.

- Det är flera som vill ha in Lennartsson som har en helt annan framtoning än Mikael Stahre och man vill få till en annan träning, säger personen med god inblick i Blåvitt.

Mikael Kjellström och Jörgen Lennartsson känner varandra och bor dessutom nära varandra i ett område utanför Göteborg där även en del andra i klubben bor.

Hösten 2011 var Jörgen Lennartsson på väg att lämna Norge för att flytta hem och hamnade till slut i Elfsborg som han tog till SM-guld 2012. Där fick han sparken hösten 2012 efter att det skurit sig med flera av de rutinerade spelarna.

Jörgen Lennartsson har gjort störst succé med det svenska U21-landslaget och på Kamratgården finns både Mikael Bjärsmyr och Gustav Svensson som har stor erfarenhet av honom som tränare. Däremot har Lennartsson haft färre framgångar som huvudtränare i en klubb och slutade i Häcken efter att ha tagit upp klubben i allsvenskan.

Under 2014 har Jörgen Lennartsson rest runt och kollat fotboll och bland annat varit flera veckor hos Brendan Rodgers i Liverpool. Han har fortfarande lön av Elfsborg under 2014 ut och även 2015 men om han skriver på för IFK Göteborg så blir det annorlunda.

- Han vill verkligen ha det jobbet och är oerhört revanschsugen, säger en vän till Jörgen Lennartsson till fotbollskanalen.se.

Till Aftonbladet säger Jörgen Lennartsson att det finns intresseförfrågningar inför 2015, men förnekar kontakt med IFK Göteborg:

– Jag har inte haft någon kontakt med Blåvitt angående tränarjobbet där. 

Publicerad 2014-11-04 kl 11:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons