Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

LUNDHS PODCAST: Bärkroth om provspelet i Manchester United: ”Just då kändes det inte rätt att flytta dit”

Efter att ha blivit Allsvenskans yngste debutant blev det bland annat provspel i Manchester United.
Trots det ville inte Nicklas Bärkroth lämna Göteborg.
- Just då kändes det inte rätt, säger 23-åringen i podcasten ”Lundh”.

Det var många klubbar i Europa som öppnade upp ögonen för Nicklas Bärkroth, efter att ha debuterat som 15-åring i Allsvenskan. En av dem var Manchester United som han också provspelade hos, men 23-åringen var inte beredd att lämna Göteborg vid den tidpunkten.

- Det vart så att jag prioriterade trygghet och att må bra. Jag kände när jag var där att det helt klart var en fantastisk klubb och det har alltid varit min klubb också. Det var oerhört stort liksom att jag kom dit och fick träna med bra spelare och även träffa A-lagsspelarna och Ferguson, så det var helt fantastiskt. De ville att man skulle komma och provträna igen, men då kände jag att jag inte ville det, utan jag ville köra på chansen IFK Göteborg gav mig med fantastiska möjligheter och faciliteter. Jag var 15-16 år, så jag prioriterade det och att bo nära familj och vänner hemma. Jag kände mig inte redo att ta flytten som några gör, utan valde att stanna hemma vid det tillfället.

Bärkroth ångrar inte att han nobbade ytterligare ett provspel, men medger att det har funnits andra tillfällen där han kunde gjort smartare val med facit i hand.

- Jag nobbade om att provträna igen med United så det var inget kontrakt jag fick. Jag känner inte att jag kan ångra det, då det inte var läge att flytta då. Däremot har man kanske haft tillfällen som man ser tillbaka på, där man kunde ta andra beslut som i efterhand känns som bra chanser man hade. Som sagt valde jag ändå den möjligheten jag hade med ”Blåvitt”, säger Nicklas Bärkroth i podcasten ”Lundh”.

Publicerad 2015-02-14 kl 06:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER