Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

LUNDHS PODCAST: Eriksson om dödshoten mot Rydström: "Kan ha hänt i stridens hetta"

Erikssons heta temperament har under åren  renderat i flertalet duster, bland annat med Kalmar FF-ikonen Henrik Rydström som påstår att han blivit hotad till livet av Eriksson.
- Det är inte ordagrant utan betyder mer att man ska sätta någon i en tackling, säger Eriksson i podcasten "Lundh".

Ett avslitet korsband och en självfinansierad operation senare är Sebastian Eriksson redo för allsvenskan 2015. IFK Göteborg har därmed en riktigt tuffing till sitt förfogande och hans temperament har resulterat i en hel del gula kort genom åren.

- Korten är något man får ta med mig, jag gillar att ge och ta och det är något jag definitivt kommer göra i år, säger den 26-årige innermittfältaren.

Eriksson berättar att det finns både positiva och negativa sidor med att kunna bli förbannad ute på plan.

- Det positiva är att det är en drivkraft, för att bli bra på någonting måste man ha den och att bli förbannad är en viktig del i det. Minuset är att det kan gå överstyr och ge konskvener. Du kan bli utvisad eller avstängd, säger Eriksson.

Henrik Rydström uppger att du ska ha sagt att du ska döda honom, sa du verkligen så?
- Det minns jag inte, det kan ha hänt i stridens hetta.

Hur kan det gå så långt?
- Det är inte ordagrant utan betyder mer att man ska sätta någon i en tackling. Det betyder inte ordagrant att man ska slå ihjäl en människa, det är inte på den nivån, säger Eriksson.

Vidare berättar Eriksson om att hans syn på Henrik Rydström förändrats med åren.

- På den tiden så tyckte jag inte om Henrik, det var väl mer fördomar och jag tyckte han pratade mer än han spelade fotboll. Sedan tänkte jag om och liksom började respektera det han gjorde. Och idag kan jag nästan tycka om en sådan som Henrik och sakna hur han var. Det är en del av spelet och jag gillar sånt där och det var kul att ha en sådan rivalitet.

Det återstår att se om Sebastian Eriksson tar chansen att skaffa sig nya rivaler redan på söndag då IFK Göteborg premiärspelar i allsvenskan hemma mot Åtvidabergs FF.

Publicerad 2015-04-01 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons