Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

LUNDHS PODCAST: Eriksson vill tjäna miljoner utomlands: "Siktar på att rädda mitt liv och min framtid"

Lasse Vibe tackade nej till uppemot 74 miljoner kronor i Kina. Ett beslut lagkamraten Sebastian Eriksson aldrig hade fattat.
- Absolut inte, jag vill trygga min framtid, säger han i podcasten Lundh.

Frågan om fotbollsspelare och deras privatekonomier kan vara känslig. Det är inte alla som vill diskutera vilka inkomster de har på en alltmer kommersialiserad marknad, där klubbarna är beredda att betala mångmiljonbelopp för att knyta de största stjärnorna till sig. Men IFK Göteborgs Sebastian Eriksson är annorlunda. Han hymlar inte med att det för honom, vid sidan av rent sportsliga aspekter, är väldigt viktigt att tjäna så mycket som möjligt, under den korta period han har möjlighet att konkurrera på hög nivå.

- Mitt mål är att stanna några år i Blåvitt, men sedan vill jag ta mig utanför Sverige igen. Antingen till någon av de stora ligorna, för att få möta världens bästa spelare, eller så vill jag gå till en liga där jag kan rädda upp mitt liv också, säger han i podcasten Lundh.

Rädda ditt liv?
- Ja, alltså min framtid menar jag, på ett ekonomiskt plan. Jag har kanske tio år kvar som spelare och jag vill inte sitta efter karriären och ha panik över att inte ha några pengar. Jag vill ha gott om pengar på kontot när jag lägger av.

Vad innebär det?
- Tja... 15-20 miljoner kronor kanske.

Ett av skälen till att den känslan vuxit fram hos Eriksson är att han satsat stenhårt på sin idrott ända sedan barnsben. Men de fyra senaste säsongerna har varit tuffa, mycket beroende på två allvarliga knäskador. Under konvalescensperioden har mittfältaren hunnit fundera mycket över sina prioriteringar i livet, särskilt på det faktum att han inte har särskilt mycket att falla tillbaka på i form av utbildning eller yrkeserfarenhet.

- Jag har lagt min ungdom, allting, på fotbollen. Ja gv ill inte sitta där när jag är 35 och känna att jag måste starta om. Jag kommer att försöka rädda min framtid och mitt liv efter fotbollen, säger Eriksson.

Skulle du kunna testa Kina eller någon annan ny marknad för att tjäna pengar?
- Ja, om jag inte lyckas ta mig tillbaka till de största ligorna är det förmodligen det jag kommer att sikta på när jag rundar av karriären.

Du skulle inte göra som Lasse Vibe, som tackade nej till 74 miljoner kronor i den kinesiska ligan?
- Nej, absolut inte. Det måste ha varit ett tufft beslut och jag respekterar honom för det. Personligen tycker jag att det är grymt att vi får ha honom i Blåvitt, men det måste ha svidit för honom, inte minst i plånboken.

Publicerad 2015-04-03 kl 08:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons