Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Nu fasar Eriksson för alla konstgräsmatcher

Foto: Scanpix

Sebastian Eriksson var tillbaka på riktigt efter sina skadeproblem i premiären mot Åtvidaberg. Nu fasar han för alla konstgräsmatcher.
- Jag hade nästan glömt hur många lag som har konstgräs, suckar han efter träningen.

Det var glädje när IFK Göteborg genomförde sista träningspasset inför tuffa bortamatchen mot Örebro under söndagen. Träningen började med att Sören Rieks som fyllde 28, firades med sång. På konstgräset blir det ett annorlunda spel och ett underlag som spelarna i IFK inte gillar, särskilt inte Sebastian Eriksson vars knän inte jublar efter byten mellan gräs och konstgräs i nästan varannan match.

- Jag gillar det inte alls, det är inte bra för mig och mina knän. Jag hade lite glömt hur det var faktiskt innan jag kom hem men vad ska jag göra?

Aktuellt att stå över vissa matcher på grund av detta?
- Det får vi se, jag kommer inte stå över nu för jag vill ju spela varje match men skulle det börja kännas så kanske vi får ta det då. Men det är upp till Jörgen, vill han att jag spelar så spelar jag.

Nå, Jörgen, aktuellt att vila vissa spelare på konstgräset?
– Det kan bli aktuellt i sommar när vi spelar matcher i Europa samtidigt men nu är det för tidigt för det. Vi har inga sådana rotationstankar såhär tidigt på säsongen i alla fall.

"De kan slå alla lag"
Morgondagens motståndare, Örebro har gjort det bra i Svenska Cupen och slagit ut både Malmö och Elfsborg. I den allsvenska premiären blev det ”bara” 1-1 mot Norrköping.

- Örebro är ett bra lag och har visat att de kan slå alla lag. Hemma är dessutom en fördel för de som spelar på det underlaget, men det finns många bra spelare i Örebro och det kommer inte att bli någon lätt match, säger Eriksson och får medhåll av sin tränare, Jörgen Lennartsson.

- Örebro har gjort det bra, de har en bra spelartrupp och en bra ledargrupp med Alexander Axén i spetsen. Ett spelskickligt lag som har tagit flera kliv de senaste säsongerna.

Stark defensiv
Under försäsongen och matcherna i Svenska Cupen imponerade IFK Göteborgs anfallsspel med högt tempo och få bolltapp. Mot Åtvidaberg var det ett par kliv tillbaka. Mot Örebro kommer det att krävas en bättre insats om det ska bli tre poäng med hem i bagaget.

- Defensivt kan vi ju knappast göra det bättre, Åtvidaberg hade ju knappt en enda målchans. Men offensivt så finns det saker att förbättra, absolut! Det handlar om rörelse, bolltempo. Sen ska man tänka på att förra matchen var en premiär och det blir alltid lite extra anspänningar inför en sådan match. Men jag har höga förhoppningar på vårt offensiva spel, säger Lennartsson.

Mikael Boman missar matchen då han har problem med en höft.

- Han är inte tillgänglig mot Örebro, säger Jörgen Lennartsson.

Publicerad 2015-04-07 kl 17:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons