Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Pettersson möter moderklubben i blåvita tävlingsdebuten: "Speciellt"

Foto: SCANPIX

Tom Pettersson, här i Åtvid-tröjan.

Det är inte bara den blåvita tävlingsdebuten för Tom Pettersson under lördagen. Det är ett möte med moderklubben FC Trollhättan.
- Det kommer att bli lite speciellt, jag har ju många kompisar i laget, säger han till Fotbollskanalen.

Han är värvad för att bilda ett nytt mittbackspar med Mattias Bjärsmyr. Skador och brist på centrala mittfältare har tvingat honom att ta plats på mittfältet. En position han helst undviker.
- Jag spelar ju där tränaren vill ha mig, men jag vill ju spela mittback. Det är där jag är som bäst. Men det har funkat bra på mitten också.

- Sen är jag inte orolig över att jag inte spelat med Bjärsmyr, eller som mittback. Vi kommer kunna spela ihop oss.

Vilka styrkor skulle du säga att du kommer in med?
- Min bästa egenskap är min passningsfot skulle jag säga, är ganska aggressiv som försvarare. Men främst passningsfoten.

Något som saknats i den blåvita backlinjen?
- Haha, det sa jag inte! Det får du säga i så fall.

Pettersson inledde sin elitkarriär redan 2007 i FC Trollhättan. Totalt blev det 101 matcher och sex mål innan flytten till Åtvidaberg. Utlandsäventyret i OH Leuven i Belgien blev ingen succé innan han kom tillbaka till Åtvidaberg. Nu i favoritklubben IFK Göteborg, blir det alltså möte med mellan klubbarna i hans hjärta.
- Det kommer att bli en speciell match, även om det var ett tag sedan jag spelade i Trollhättan så är klubben speciell för mig. Det var där allt började och jag har många kompisar som fortfarande spelar där. Jag följer ju hur det går för dem. Sen har det blivit lite gliringar inför matchen.

Som?
- Haha, mycket om skruvdobbar och vart de ska placeras. Oftast i någon köttigt bit.

IFK Göteborg dras med en del skador, men kommer till spel med en stark trupp. Saknas gör Gustav Engvall, Gustav Svensson, Sebastian Eriksson, Adam Johansson och Billy Nordström.

Publicerad 2015-02-21 kl 07:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER