Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Philip Haglund om framtiden: "Diskuterar med en del klubbar"

Foto: Scanpix

Philip Haglund kämpar för att komma tillbaka från den korssbandskada som hållit honom borta sedan i maj. Kontraktet med IFK Göteborg går ut i vinter och hans framtid är än så länge osäker

– Inte pratat med Blåvitt under november, säger han till Fotbollskanalen.

Det var i hemmamatchen mot IFK Norrköping i maj som olyckan höll sig framme för Philip Haglund. Efter bara tio minuter på plan landade mittfältaren fel efter en duell och drog korsbandet i knät. Skadan höll Haglund borta från spel resten av säsongen.

Nu är 27-åringen på väg tillbaka, men tar ändå inte ut något i förskott.

– Jag ha haft en lång rehabtid och hoppas att jag kommer tillbaka. Vi ska inte ropa hej än, men det ser lovande ut. Den här perioden har varit tung där man gått runt och tänkt mycket. Det blir lite speciellt att komma tillbaka till fotbollen som betyder mer än vad den gjort innan, säger han.

Philip Haglund kom till IFK Göteborg 2011 från holländska Heerenveen, men i vinter går hans kontrakt med klubben ut. Under hösten har det ryktats om en del klubbar, och Haglund berättar för Fotbollskanalen att han fortfarande inte bestämt sig om framtiden.

– Diskuterar med en del klubbar, men vill inte kommentera om det är svenska eller utländska. Men ett beslut kommer att tas inom de närmsta två-tre veckorna.

Har du hört något från IFK Göteborg angående en kontraktsförlängning?

– Nej inte i november.

Vad är det viktigaste för din del inför nästa säsong?

– Det är att jag bli inslussad rätt och får träna på i en miljö som tror på mig, och använder mig i matcher och träning. Speltid kommer att vara viktigt för mig, det är inget att sticka under stolen med. Jag är tillbaka för att spela mycket matcher.

IFK Göteborg har efter säsongen bekräftat att det inte blir någon fortsättning med mittfältarna May Mahlangu och Jakob Johansson. Skulle de inte bli något med Philip Haglund riskerar de alltså att ha tappat tre innemittfältare inför 2015.

Publicerad 2014-11-17 kl 14:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons