POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
IFK GÖTEBORG

PODCAST: Mild utesluter inte jobb i annan klubb än Blåvitt

Håkan Mild har gått i pension som sportchef i IFK Göteborg - och även om han finner det osannolikt så utesluter han inte att han skulle kunna ta ett jobb i en annan allsvensk klubb.

Häromveckan slutade Håkan Mild som sportchef i IFK Göteborg och det var slutet för en karriär i klubben som började 1987 och som innehåller rader av framgångar. Nu är han gäst i podcasten ”Lundh” där fotbollskanalens krönikör Olof Lundh intervjuar profiler i svensk fotboll.

Som nybliven sportchefspensionär är ett nytt jobb inom fotbollen inte det som Håkan Mild främst tänker på - men inga dörrar är helt stängda, och även om han inte håller det för troligt så utesluter han inte att ett jobb i en annan allsvensk klubb än IFK Göteborg skulle kunna bli aktuellt.

- Man kan inte vara så kräsen att man säger att "jag tänker bara jobba för den klubben", säger Mild i podden.

Mild delar också med sig av sina åsikter om vad som krävs för att svensk fotboll ska utvecklas. Han ifrågasätter att landslagets ledning inte tar ut allsvenska spelare men däremot tar ut spelare så fort de flyttat utomlands.
- Det är viktigt för svenska fotbollförbundet och de som tar ut landslaget att man tittar på de allsvenska spelarna och tar ut dem. Det skulle gynna allsvenskan om man tog ut fler allsvenska spelare än spelare som gjort en eller ett fåtal matcher i en utländsk förening och då plötsligt kommer med i landslaget. Hade tyckt det varit bra för allsvenskan, säger Håkan Mild.

Vad beror det på?
- Vet inte om man har en övertro av att spela i ett mittenlag i Turkiet än i ett topplag i allsvenskan.

Håkan Mild satte alltid laget före jaget som spelare och säger at det emellanåt gör ont att se dagens spelare som är mer inriktade på sig själva, och den tidigare sportchefen anser att man är för mjäkiga i svensk fotboll.
- Ja, det vill jag påstå. Vi kan vara mycket tydligare. Det är det som är med ledarskapet att man ska vara tydlig men ändå visa kärlek. Visst, jag kan skälla på dig men du får en kram sedan ändå. Det handlar om att skilja på sak och person och det är svårt.

- Det är lätt för mig att sitta här och säga hur det ska vara men i själva handlingen är det inte lika lätt för då kommer andra känslor in.

Håkan Mild har under sin tid som sportchef inte tvekat om att säga vad han tycker och han tror att tystnaden som härskar i svensk fotboll är till nackdel för sporten. Tyvärr har hans åsikter och frispråkighet lett till att han blivit isolerad.
- Man märker det relationsmässigt att man inte får vara med i vissa grupper som man varit med tidigare eller man blir inte tillfrågad i vissa frågor som man blivit tillfrågad i tidigare.

Podcasten "Lundh" kommer med ett nytt avsnitt varje vecka och du hittar den på iTunes eller här på fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-04-16 kl 15:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå