Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Polisen utreder cupfinalen – misstänkt bengalkastare gripen

Nästa

Avbryt
Försök igen

Polisen har gripit en misstänkt för att ha kastat upp en bengal på Djurgårdsläktaren.

- Vi hoppas kunna ge åklagaren tillräckligt för att kunna väcka åtal, säger polisinspektör Kjell Lindgren till fotbollskanalen.se.

Söndagens cupfinal där IFK Göteborg slog Djurgården på straffar har fått ett efterspel som handlar om annat än det sportsliga. Efter slutsignalen stormade IFK Göteborgs fans planen, som nästan är brukligt nuförtiden, men utöver att fira cupvinsten hånade man Djurgårdsfansen och slängde dessutom upp en bengalisk eld på Djurgårdsläktaren.

Från Djurgårdsläktaren svarade med att slänga en stol mot Göteborgsfansen och en grupp Dif-fans hamnade sedan i bråk med polisen utanför arenan.

Polisen har under måndagsförmiddagen gått igenom söndagens insats och har nu gripit flera personer som man nu misstänker för våldsamt upplopp, grov misshandel, misshandel och våld mot tjänsteman, där den misstänkte bengalkastaren är en av personerna

- Det är nio misstänkta varav en fortfarande är kvarhållen. Hos de övriga fanns inte anhållnings eller häktningsskäl, säger Kjell Lindgren, inspektör vid Stockholmspolisen.

De som släppts, är de fortfarande misstänkta?

- Ja, utredningen fortgår, vår ambition är att alla som varit inne kommer att lagföras och en att vi ska kunna få till en utredning som pekar ut dem som gärningsmän, så att åklagaren har tillräckligt god grund för att kunna väcka åtal.

Utöver att de som är misstänkta riskerar rättsliga påföljder kan de även straffas av de klubbar de är supportrar till. Den IFK Göteborgs-supporter som är misstänkt för bengalkastningen kan stängas av i upp till tre år av IFK Göteborg.

Publicerad 2013-05-27 kl 11:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons