Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Snart presenteras Rogne - får jättelön av Blåvitt

Foto: Scanpix

IFK Göteborg öppnar plånboken för att knyta till sig Thomas Rogne.
Enligt uppgifter till Fotbollskanalen är det bara detaljer kvar innan han är presenterad.

Under tisdagen kunde Expressen avslöja att Thomas Rogne var klar för IFK Göteborg, något som Fotbollskanalen senare kunde bekräfta. Även Rognes klubb, Wigan, gick ut och bekräftade att man avslutat kontraktet med mittbacken.
– Thomas lämnar klubben och vi önskar honom lycka till i hans framtida karriär. Det har varit en frustrerande tid för honom och det är uppenbart att han behöver spela matcher, vilket vi inte kunde erbjuda.

IFK Göteborgs sportchef, Mats Gren har scoutat norrmannen under en längre tid. En övergång var aktuell redan under sen höst/vinter under förra året. Men nu är det bara detaljer kvar innan Rogne är presenterad för IFK Göteborg.

Medan många väntat på ”Mr X” den centrala mittfältaren som Mats Gren har jagat under en längre period värvar klubben nu en mittback. Något som enligt uppgifter till Fotbollskanalen ska ses som att klubben inte litar på Tom Pettersson eller Heath Pearce bredvid Mattias Bjärsmyr.

Ekonomin i Blåvitt har varit en stor diskussion på senaste tid efter klubbens fjärde sämsta resultat i historien. Trots det väljer klubben att öppna plånboken rejält för att knyta till sig Rogne. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen får mittbacken 120 000 i månaden och 3,5 miljoner i så kallad sign on-bonus. Kontraktet ska vara satt på tre år.

Publicerad 2015-03-11 kl 07:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons