Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Stabaek bekräftar Blåvitts intresse: "Bob sade att de bjudit honom på ett möte"

Foto: TT

Bob Bradley kan ta över Blåvitt. Amerikanen har informerat sin nuvarande arbetsgivare Stabaek om svenskarnas intresse.
- Han berättade att IFK Göteborg bjudit honom till ett möte, säger ordföranden Espen Moe.

Det var GP som på lördagen publicerade de smått sensationella uppgifterna att IFK Göteborg kan vara på väg att landa Bob Bradley som ersättare till Mikael Stahre. Den 56-årige amerikanen har en tung meritlista bestående av två förbundskaptensjobb, det ena för hemlandet USA mellan 2007 och 2011 och det andra i Egypten.

För närvarande jobbar Bradley i norska Stabaek, och det är därifrån Blåvitt nu uppges vilja locka honom. Enligt GP ska en delegation med sportchefen Mats Gren i spetsen ha träffat Bradley på ett möte för några dagar sedan, och blivit imponerade av hans kvalifikationer och tränarprofil.

- Jag kan inte kommentera det för närvarande, vi befinner oss i ett skede där jag inte vill prata om varken den ena eller den andra kandidaten. Men vi hoppas kunna presentera en ny tränare i mitten av nästa vecka, säger Mats Gren till fotbollskanalen.se.

När fotbollskanalen.se talar med Stabaeks ordförande Espen Moe bekräftar han dock att IFK hört av sig till Bradley, vilken denne också meddelat sin arbetsgivare.

- Bob berättade att Göteborg ringt honom för att boka upp ett möte, men jag vet inte om han varit där ännu. Han sade att han kanske skulle åka dit, men utfallet av det känner jag inte till. Det jag vet är att IFK och flera andra klubbar visat intresse för honom. Vi har en god dialog med honom, säger Moe.

Hur ser ni på hans framtid i Stabaek?

- Bob är väldigt viktig för oss och vi vill gärna behålla honom. Han har ett tvåårskontrakt som vi hoppas ska fullföljas, men samtidigt är vi medvetna om hur fotbollen fungerar som bransch. Vi vet att det kan bli snabba ryck, men vi har bett Bob att vara öppen och informera oss om det dyker upp något utifrån. Och det upplever vi att han har skött på ett bra sätt.

Espen Moe säger samtidigt att Stabaek inte fått in någon officiell förfrågan från IFK Göteborg, vilket är brukligt i samband med värvningsfrågor.

- Jag vet inte hur det fungerar i Sverige, men här i Norge är det kutym att man hör av sig med en avsiktsförklaring om att man vill ta kontakt med en annan förenings personal och det hade vi önskat att IFK Göteborg ville göra också om det var aktuellt för dem att gå vidare med det här. Men mig veterligen har vi inte fått in något sådant dokument, säger Moe.

Publicerad 2014-11-22 kl 16:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons