Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Stahre mötte hundratals IFK-fans – ville rensa luften

Blåvitt har lagt ett mellanår bakom sig. Rensat luften. Och nu ska ett samlat IFK Göteborg utan ''Real-märkning'' ta sats igen:
– Jag upplevde att vi på ett transparent och ärligt vis berättade om det som varit, säger Stahre om mötet med fansen.

Om bara en vecka börjar IFK Göteborgs så viktiga "andraår" efter förra säsongens storsatsning.
Vart står Blåvitt inför snara viktiga tester i Spanien två gånger om redan i januari och så Svenska cupen längre fram i vinter?

Ovisst och mycket på spel för sportchef Håkan Mild och tränare Mikael Stahre där den sistnämnde omgående valt den hårda vägen med flera veckor av hårda fyspass fram till helt nyligen.

Med andra ord – tidigt bråda blåvita dagar.

Jämte har IFK Göteborgs ledning nämligen mött kritiska supportrar för att även där hitta fram till ett samförstånd och nystart efter många hårda ord efter den tunga avslutningen. Flera hundra samlades för ett tag sedan i Folkets hus.

– Det handlar om en stor respekt för alla som är supportrar till en så stor förening och det var viktigt att påvisa att vi som leder laget gör det på största möjliga allvar och att ingen av oss ser säsongen som varit som godkänd, säger Mikael Stahre till IFK Göteborgs officiella hemsida.

– Jag upplevde att vi på ett transparent och ärligt vis berättade om det som varit och jag tror det är ett måste då man går in i ett sånt möte, annars blir det inte trovärdigt. Det som åhörarna fick lyssna till är samma sak som vi gått igenom med spelare och andra i och kring IFK Göteborg, det var en sammanställning som är noga genomarbetad och inte någonting som vi berättade för att på något vis komma undan.

Den forne AIK-tränaren är angelägen om att visa sin uppriktighet om att han hade räknat med så mycket mer. Vill så mycket mer och på det tydligt stryka under det faktum att året som har gått på många vis är ett misslyckande.

– Jag kan förstå funderingar på varför någon fick spela mycket, en annan betydligt mindre. Samtidigt är det svårt att ha hela bilden klar för sig.

Om bara drygt en vecka så väntar nu allvaret igen.

För det är ett stort allvar som direkt väntar. Två utlandsläger och tidig Svenska cupen med Europaspel i potten. Mycket därför har Stahre velat härda spelarna tätt på den avslutande säsongen med flera veckor av tuff och grövre träningssort

– Vi körde på ganska tufft med sju pass i veckan, varav tisdag och torsdag innebar dubbla träningarna med fys, rörlighet och styrka. Då vi åter samlas torsdag 3 januari kommer det att bli mer fotbollsinriktat.

Den 7-14 januari väntar nu en vecka i Barcelona. Men det är en vistelse fri i från matchspel; ett annorlunda drag Stahre tror mycket på.

– Därför att det tar ganska mycket tid i anspråk. Med matcher ingår genomgångar, det går inte att belasta spelarna på samma vis som annars och så vidare. Nu får vi en hel vecka då vi kan fokusera på träning och taktik. Vi har bedömt det som viktigare. Senare i januari åker vi åter till Spanien och Copa del Sol, där vi får viktiga genomkörare.

Publicerad 2012-12-30 kl 18:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons