Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Stahre: "Vi har offensiva spelare"

Foto: Scanpix.

Mikael Stahre i samspråk med Tobias Hysén och Emil Salomonsson.

IFK Göteborg tappar sin bäste spelare i Tobias Hysén.

Men tränaren Mikael Stahre misströstar inte:

- Vi har flera offensiva spelare, säger han till fotbollskanalen.se.

Det som varit på gång under en längre tid blev officiellt under fredagen. Tobias Hysén, IFK Göteborgs bäste målskytt under de senaste säsongen, lämnar Blåvitt för ett tvåårsavtal med Shanghai East Asia.

- Det är svårt att exakt säga vilken kvalitet ligan håller, men mitt nya lag slog FC Köpenhamn i en träningsmatch i fjol och har en vision om att bli störst i Asien, med spel i Champions League. Den helhetsbilden ligger till grund för mitt val. Jag hade inte åkt till andra sidan jordklotet om jag inte tyckt det varit värt det, förklarade Hysén till klubbens hemsida.

Men anfallarens sorti innebär inte automatiskt att guldjagande IFK ersätter med en forward.

- Vi har bra spelare. Vi har flera offensiva spelare även om vi inte har så många renodlade forwards. Sedan får vi se hur vi tacklar den här situationen, men vi tror oerhört mycket på vår grupp, säger tränaren Mikael Stahre till fotbollskanalen.se.

- Det handlar om att se över helheten. Hur ser det ut internt och vad finns tillgängligt på marknaden. Som jag ser det är det en naturlig process.

Och trots att Hysén tveklöst tillhört IFK:s bästa spelare under de senaste säsongerna finns det, enligt Mikael Stahre, ingen anledning till att revidera klubbens målsättning om att slåss om SM-guldet.

- En enskild spelare kan enligt mitt tyckte inte ändra det i IFK Göteborg, sedan är det fortfarande en oerhört bra fotbollsspelare. Det är klart att det påverkar när en landslagsspelare lämnar föreningen.

IFK Göteborg har i dagsläget bara Robin Söder och Gustav Engvall vad gäller anfallare i truppen, även om Lasse Vibe, Sam Larsson och till viss del även Daniel Sobralense kan spela på den positionen.

Sedan tidigare har Pontus Farnerud och Mikael Dyrestam lämnat föreningen.

Publicerad 2014-01-03 kl 20:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons