POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
IFK GÖTEBORG

Stahres allvar börjar: ”Vi är längre fram än i fjol”

Foto: Robin Nordlund / SCANPIX /

Magnus Edlund och Mikael Stahre

Ett hårt år är över - men nu börjar ett nytt. Efter helgen startar allvaret på nytt för Mikael Stahre som står inför ett ödesår efter Blåvitts storsatsning:

– Det ska bli oerhört inspirerande. Vi är självklart missnöjda med säsongen som gått, men frågan vi ställer oss är densamma oavsett resultat. Hur går vi vidare?, säger IFK-tränaren Magnus Edlund.

Tre veckors ledighet är snart borta. Turbulensen har hunnit lägga sig för Mikael Stahre och IFK-ledningen. Men snart är det dags igen och ett avgörande år för årets så problemfyllda mångmiljonsatsning.

Den 3 december drar Blåvitt i gång igen för några intensiva veckor fram till den 21 december.

– Precis som i fjol kommer det till stor del att vara inriktat på fys när det är fys och fotboll när det är fotboll. Den stora skillnaden är att vi startar på en helt annan nivå den här gången. Vi känner varandra på ett helt annat vis och är mycket länge fram än vid den här tiden förra året, säger Magnus Edlund till IFK Göteborgs officiella hemsida.

”Tre dagar i veckan blir det enkelpass och fotboll, övriga två fokuseras på rörlighet, styrka och kondition, helgerna innebär vila”. Det slår IFK Göteborgs officiella sajt fast.

– Direkt efter säsongen kändes det skönt att ta ledigt, skaffa sig ett perspektiv och få tillbaka suget, fortsätter Edlund.

Men trots en tung säsong så finns stora plus att ta på. IFK:s lagledning kan redan nu se och känna en uppenbar skillnad jämfört vid samma tid i fjol:

– Vi känner varandra på ett helt annat vis och är mycket länge fram än vid den här tiden förra året

Under uppehållet har ett par spelare passat på att renovera sina slitna kroppar. Sjukgymnast Fredrik Larsson:

– Joel Allansson har opererat höften och är igång med rehabilitering. Ingreppet skedde 9 november och normalt sett tar det 8-10 veckor innan man är i full fotbollsträning.

Om Robin Söder.

– Han utvecklade en stressfraktur i foten under hösten och är gipsad för tillfället. Strax innan jul ska en ny röntgen göras och efter den vet vi mer exakt. Det kan ta upp till tre månader att vara tillbaka, men också gå betydligt fortare.

Om korsbandsskadade Erik Lund:

– Han kommer att kunna delta i många av de kollektiva övningarna då vi kör igång på måndag.

Om småskadade Nordin Gerzic och Mikael Dyrestam:

– Ska inte vara några problem för någon av dem. Gerzic ska åter kunna delta för fullt och ”Dyre”, som kört på bra under november är friskskriven.

Publicerad 2012-11-30 kl 13:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå