Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Stiller trivs med försäsong: "Slipper tänka på annat"

Många spelare tycker att den svenska försäsongen är lång och tråkig. Men IFK Göteborgs Hannes Stiller har inga problem med den. Just nu trivs han till och med.

– Det är skönt och nu slipper man tänka på så mycket annat, säger han.

En fyra månader lång försäsong. Det är vad de allsvenska fotbollsspelarna får genomlida innan serien drar i gång i slutet av mars eller i början av april. Den svenska försäsongen är alltså längre än i de flesta länderna. Men trots det finns det spelare som inte ser negativt på att börja träna redan i december.

IFK Göteborg drog i gång sin försäsong i förra veckan och kör nu tuffa träningar, som mestadels är fyspass, fram till och med den 21 december. En av lagets veteraner, anfallaren Hannes Stiller, är nöjd över att ha börjat träna igen.

– Det är gött att komma i gång och skönt att få köra igenom rejält, trots att det inte är det roligaste. Men det är nyttigt. Jag kan förstå att man känner att försäsongen är lång, men det är skönt att träna och inte tänka på så mycket annat. Nu kan man hålla ordning på kroppen, säger Stiller till FotbollDirekt.se.

– Det är så här det är och så har det varit väldigt länge. Men på något sätt känns försäsongen inte riktigt lika lång den här gången då vi åker till Spanien i januari och sen blir det Copa del Sol i slutet av januari. Så det är inte vansinnigt långt kvar till matcherna. Sen spelar vi ju svenska cupen innan allsvenska premiären också. Det hjälper till att hålla motivationen uppe.

Men skulle ni inte bara kunna börja träna i januari istället – och slippa den här träningsperioden?

– Många klubbar kör ju vidare i november efter säsongen och är lediga i december. Jag vet inte vilket som är bäst, men det skulle kännas vansinnigt segt att köra vidare när man spelat klart. Det här upplägget känns bättre. Det är lite individuellt och det blir inte så jobbigt att träna. I förra veckan var det dock 15 minusgrader, så det var kanske inte det roligaste.

Hade det inte varit skönt med en utländsk försäsong någon gång då?

– Det optimala hade väl varit om vi haft en höst-vår-säsong istället, tycker väl jag. Det är extremt få ligor som spelar vår-höst. Det finns mycket fördelar med höst-vår och kan man göra det i Ryssland så kan man väl göra det här. Jag förstår inte varför det finns ett så massivt motstånd för det, avslutar Stiller.

Publicerad 2012-12-12 kl 08:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons