Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Storsponsor irriterad - får inte vara med i processen om sportchef: "Vill jag fortsätta om jag inte får veta något?"

Foto: TT

GÖTEBORG. IFK Göteborg närmar sig ny sportchef.
Då är storsponsorn irriterad - får inte vara med i processen:
– Olustigt att lägga in en massa pengar i något som man inte kan påverka, säger Nils Wiberg till fotbollskanalen.se.

IFK Göteborg jobbar stenhårt för att få fram en ersättare till sportchefen Håkan Mild och på tisdagen avslöjade fotbollskanalen.se att tre kandidater återstår och att Mikael Kjellström är ett av namnen.

Samtidigt som klubben gör djupintervjuer för att få fram det bästa alternativet så är storsponsorn Prioritet Finans irriterad och överväger att sluta pumpa in miljoner i IFK Göteborg - om han inte får mer att säga till om.

– Jag har ett namn som jag vill ha som sportchef. Men jag kan inte säga det. Jag får inte lov att påverka. Jag kan inte påverka vad gäller spelarköp, spelarförsäljningar, anställning av sportchef, ordförande, vd. Jag kan det inte och jag gör det inte, säger vd:n Nils Wiberg till fotbollskanalen.se.

– Men vill jag? Vad vill jag för framtiden? Skall jag, som jag gör nu, lämna in så väldigt mycket pengar i en idrottsförening utan att ha något att säga till om? Jag har alltså ingenting att säga till om. Ingenting. Är jag beredd i en framtid att lägga stora delar av min omsättning på något som jag inte kan påverka? Det är en bra frågeställning. Jag vill inte ge dig svaret i dag, men det känns olustigt att lägga in massa pengar i något som man inte kan påverka. Det känns olustigt, och frågan är: vill Prioritet ha det så i framtiden? Det här diskuterar vi väldigt hårt just nu.


Hur ser du på våra uppgifter om att Kennet Andersson har tackat nej och att Mikael Kjellström är ett av tre namn?

– Nä, tror du det? Han är jävla bra Mikael, det är en väldigt bra människa, men det beror på, jag vet inte vilka kontakter och vad han har och vad han inte har, men det är väldigt svårt. Det är en bra man förstår du, en bra kille, säger Nils Wiberg.

Visste du att Kennet tackat nej?

– Nej, ingen aning.

Du måste väl veta mer?

– Nej, jag är trött på det här att inte veta någonting. Jag vet ingenting. Jag tror att vi i framtiden kommer att vilja vara med lite, att få lite information och kunna påverka lite. Jag tror att vi vill det om vi ska lägga sådana här pengar i framtiden. Jag tror att vi kommer hamna där, men i dagsläget vet jag inget. Inget. Men är jag beredd att fortsätta att inte veta något om något? Det kan man ju fråga sig.

– Jag har inte fått höra något, ärligt talat, jag har inte fått höra någonting om sportchefsjobbet. Det är så som situationen är och det är det som är så fel. Jag tycker att det är konstigt. Jag var kanske lite oerfaren när jag gick in första gången. Många klubbar är väldigt noga med att sponsorer inte ska få lägga sig i, men lägger man så mycket pengar som vi gör så är det fel att inte ha det.

Vad tror du om Mikael Kjellström då?

– Det är en jättebra människa och en trevlig säljande, han är ju en jättesäljande… han har de här egenskaperna: han är jättetrevlig, han är säljande och han är… har han den kompetensen som du säger och kontakterna så varför inte? Varför inte? Om han har det, men det vet ju inte jag. Jag känner honom inte så väl.

IFK Göteborgs klubbdirektör Martin Kurzwelly menar att dialogen med Nils Wiberg är bra men att det inte är hans jobb att vara med och ta fram en ny sportchef.

– Jag tycker att Nils och jag har en väldigt bra dialog, en öppen och bra dialog som med alla sponsorer. Vi är en förening som styrs av medlemmar, demokratiskt och sedan bestämmer styrelsen. Vi har en dialog med våra partners men ingen partner talar om vad vi ska göra och vad vi inte ska göra, säger han.

– Jag har inte pratat med Nils om påverkans faktor, men jag upplever att det känns bra. Sedan kan vi alltid diskutera kring saker. Nils har en oerhörd energi och ambition så jag förstår ju viljan att vi ska lyckas få framgångar. Framgång innebär bra saker för alla hos oss.

Vem tar beslutet angående vem som ska bli sportchef?

– Vi arbetar med en grupp från fotbollsutskottet, det är styrelsemedlemmar, och även vår nya ordförande. I slutändan är det jag som har beslutet. Vi diskuterar vad vi behöver och det går framåt.

Hur ser du på Nils kritik?

– Det är viktigt att man som intressent upplever en vinn-vinn-situation, att man får tillbaka det man satsar och mera. Därför vill vi vinna så att alla får vara en del av det vinnande laget. Men min upplevelse är att vi har en bra dialog med Nils.

Är du förvånad över att han vill vara med och påverka eftersom han skjuter in pengar?

– Inte direkt förvånad. Men i sak tycker jag att den här tillsättningen med sportchef ligger på föreningen. Det är inte externt utan internt som vi jobbar, och det är seriöst och intensivt. När vi tar fram en sportchef med ambitioner att ta oss ut i Europa, för det är så vi siktar, så tror jag att Nils blir glad.

Publicerad 2014-03-19 kl 06:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons