Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Tränarna kritiserar upplägget i cupen: "Väldigt konstigt"

Foto: Scanpix

I finalen av Svenska Cupen kommer ett av finallagen att få hemmaplan. Något som både Jörgen Lennartsson och Peter Gerhardsson kritiserar.
– Det ska bli kul att se vad förbundet ändrar till nästa år, säger Gerhardsson.
– Det är en väldigt stor fördel att få hemmaplan i en final, kontrar Lennartsson.

Ja, fotbollförbundet har alltså ändrat på Svenska Cupen ännu en gång. Nytt för i år är att ett av finallagen, IFK Göteborg eller Örebro/Elfsborg kommer att få hemmaplan i finalen.
– Det är ändå en plats i Europa på spel, det är väldigt konstigt att ett lag kan få hemmaplan då. Det är en extremt stor fördel att spela hemma. Men förbundet brukar ju ändra på en del med cupen varje år, det ska bli kul att se vad de ändrar till nästa år … säger Gerhardsson.

Jörgen Lennartsson är i final med sitt IFK Göteborg. Chansen till första cuptiteln finns.
– Jag har ju vunnit allsvenskan men aldrig vunnit cupen så klart det hade varit kul. För mig spelar det ingen roll vilka vi möter, jag vill möta det lag som vinner. Men det är klart att man hoppas på hemmaplan. Men det är bara att kolla på andra länder. Tänk tanken att Liverpool skulle möta United på Anfield eller att Barcelona möter Real Madrid på Nou Camp. Det skulle aldrig hända.

För Gerhardsson är det glasklart, spela finalerna på Friends Arena.
– Det är bara att bestämma att finalen spelas där, oavsett om det är 17 personer eller 30 000 som tittar. Ge det 20 år och se vad som händer. Det går inte att ändra hela tiden.

Publicerad 2015-03-21 kl 20:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons