TV: 18-åringens drömträff skickade ut Blåvitt i Europa

IFK Göteborg

IFK Göteborg är klart för Europa och en framtidsman visade vägen.

-Jag fick på en bra träff, säger 18-årige Darijan Bojanic, som gjorde ett mål och spelade fram till det andra i 2-0-segern mot Norrköping.

IFK Göteborgs tredjeplats innebär en plats i kvalet till Europa League och jämfört med i fjol är det ett stort kliv framåt och uppåt.
-Vi har inte gjort någon ekonomisk kalkyl, men det är klart att det här skapar möjligheter och vi höjer också attraktionskraften för våra partners, säger klubbdirektören Martin Kurzwelly till TT.
Göteborg har haft en tung period med bara en poäng på fyra matcher och gulddrömmarna rann ut i sanden lika fort som tankarna på stora silvret.
-Därför var den här segern lika viktig liksom tredjeplatsen, säger tränaren Mikael Stahre.
Men hemmalaget levde farligt första halvtimman.

Christoffer Nyman kom helt ren i åttonde minuten men John Alvbåge blockerade med en vältajmad utrusning.
Alexander Fransson rann igenom strax efteråt till ett friläge och den här gången kom ett backben i vägen.
-Under första 25 minuterna kontrollerade vi matchen, tyckte Janne Andersson i Norrköping.
IFK Göteborg startade med Tobias Hysén, lårskadad i VM-kvalet mot Tyskland, och det var en chansning som inte höll.
Haltande tvingades han gå ut efter drygt en halvtimme.
Låret höll inte och nu är det ingen som vet när han kan spela igen.

Hysén skadad

Göteborgarna tog sig samman och David Mitov Nilsson i Norrköpings mål höll länge östgötarna kvar i matchen.
Men en blåvit framtidsman hade kommit in för att avgöra.
Darijan Bojanic, 19 i december, var den som ersatte Hysén och det tog fyra minuter innan han testade Mitov Nilsson med ett giftigt skott.

I 54:e kom nästa projektil och då klingade de blåvita klockorna och Darijan Bojanic hade gjort sitt första allsvenska mål.
-Jag fick en bra träff, säger han och en stund senare gjorde han fansen ännu lyckligare när han dansade in längs förlängda mållinjen och serverade Lasse Vibe bollen på silverfat och det stod 2-0.
-Lasse gjorde en bra löpning, säger Darijan anspråkslöst.

Osäkert

Hans mål framöver är att få mer speltid, gärna då i en fri roll med möjlighet att vandra inåt banan, eller centralt.
Ungefär som Pontus Farnerud, vars framtid i IFK Göteborg är mycket osäker.
-Den bäste jag spelat med, säger Darijan.
Martin Smedberg Dalence, som går från IFK i Norrköping till IFK i Göteborg, fick därför sitta på läktaren på söndagen.