TV: Blåvitt starkast i derbyt

IFK Göteborg

IFK Göteborg bröt en förlusttrend och hakar på i toppen.
Nu väntar en period med flera svåra matcher.
-Det var viktigt att bryta den negativa trenden, sade matchhjälten Robin Söder efter 3-1 mot Häcken.

IFK tog en efterlängtad seger mot Häcken.

Sju matcher i rad och en hel julimånad utan en enda trepoängare. Så länge hade IFK Göteborg väntat. Och det började inte så värst bra hemma mot Häcken på Gamla Ullevi heller.
Allsvenskans skytteligaledare Moestafa El Kabir undvek offside och satte 1-0 på friläge. Då hade det inte ens spelats två minuter av Göteborgsderbyt.

Skador förstörde för Häcken
Häcken skapade chanser och var nära 2-0. Men två skador - på just El Kabir och mittbacken Tibor Joza - förstörde en del av flytet.
-Ibland händer sånt i fotboll och i dag hade vi inte kraften att ersätta de spelarna och fortsätta det spel vi hade dessförinnan. Blåvitt är bra och tunga och äter sig in i matchen efter det, sade Häckens tränare Peter Gerhardsson.

IFK Göteborg kom nämligen ikapp och förbi. En riktig lyckominut förändrade allt.
Först kvitterade Tobias Hysén på en instickspassning från Robin Söder. Direkt på Häckens avspark bröt hemmalaget och kontrade. Denna gång stod Hysén för framspelningen och Robin Söder gjorde målet i den 39:e minuten.
-Det gick undan där, sade Söder.
-Det var skönt att vi kunde hålla undan också. Vi fick energi av det första målet och sen var det bara att köra efter det.
Jakob Johanssons 3-1-mål i den andra halvleken stängde matchen helt och Blåvitt skuggar nu topptrion i tabellen.

Söders målform fortsätter
För övrigt var det den sjätte allsvenska matchen i rad som Söder gjorde mål i.
-Någon dag kommer det att ta slut. Det gäller bara att vara glad så länge det fortsätter. Det är kul att spela fotboll just nu. Jag har fått ordning på kroppen och laget har gått bra under säsongen. Det bygger upp självförtroendet, sade Söder.
I de närmaste matcherna väntar Syrianska, som kämpar i botten av tabellen, och därefter topplagen Elfsborg och Malmö.
-Varje match blir viktig nu. Vi går in i en period med många tuffa matcher där det gäller mycket. Elfsborg är ett halvderby och Malmö är ett topplag. Sen har Syrianska sin charm också. Men vi kör bara på.
Publicerad 2013-08-04 kl 19:24