POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

TV: Blåvitt vidare i Svenska Cupen - kan bli derby i semifinalen

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Trots första målet i IFK-tröjan är Jakob Ankersen självkritisk efter 2-0 segern mot Helsingborg i kvartsfinalen.
– Det var på tiden, jag har missat alldeles för många chanser, säger han.

Det tog 42 sekunder sedan hade Gustav Engvall slagit in bollen i öppet mål efter passning av Lasse Vibe. Helsingborgsförvaret och målvakten Matt Pzydrowski bjöd på flera frilägen efter slarv med passningar och mottagningar. Något som spelarna i Blåvitt hade koll på.
– Vi visste ju att deras målvakt har lite problem med det. Vanligtvis har de ju Pär Hansson och han är väldigt bra med fötterna. Men det är klart att vi bjöds på flera lägen och borde gjort fler mål. Framförallt i första halvlek borde vi gjort minst ett till, det är ju det här som är faran. Hade vi inte fått den bjudningen som ledde till 1-0 så hade ju vi haft 0-0 i paus och det hade blivit en helt annan match, säger Bjärsmyr.

Helsingborg hade förvånansvärt svårt att skapa några lägen. Riktigt farligt blev det egentligen endast när laget fick två hörnor på kort tid.
– De skapade väl knappt något alls? Jag visste ju att vi är ett bättre lag än Helsingborg. Men det här var en bra match av oss. Men vi måste bli bättre på att sätta våra chanser, säger Bjärsmyr.

Du ställdes mot en omtalad spelare, Jordan Larsson, hur var det?
– Han sprang ju i alla fall, det märks att han är ganska duktig men han är ju väldigt ung så man måste ge honom tid.

Offensivt handlade mycket för IFK Göteborgs del om en viss dansk trio. Sören Rieks, Jakob Ankersen och Lasse Vibe skapade flera heta målchanser. Rieks och Vibe fick lämna planen mållös medan Jakob Ankersen dunkade in 2-0 efter nytt misstag, denna gång av Emil Krafth.
– Väldigt skönt att göra mål. Det var på tiden faktiskt! Men, jo jag fick ju bollen ganska billigt och fortsatte framåt och ingen gick riktigt på mig så jag drog till, säger Ankersen.

Högeryttern bildar tillsammans med Emil Salomonsson en offensiv högerkant. Under Jörgen Lennartssons ledning har flera av de offensiva spelarna berättat om de fria roller som de fått inom ramen för Lennartssons fotbollsfilosofi. Något som även Ankersen uppskattar.
– Absolut! Det är så jag har spelat fotboll och vill spela, att man får frihet under ansvar. Sen blir samspelet med Emil bättre och bättre. Han är ju en offensiv högerback och det är kul att spela med honom.

Hur har de första månaderna varit i IFK?
– Väldigt bra, jag har kommit in bra i laget och i staden. Det finns många goa killar i laget och sedan känner jag ju Sören sedan tidigare. Vi har ju spelat ihop och trivs bra på planen. Lasse hade jag ju också koll på. Men jag känner att vi får ett bättre samspel hela tiden.

Mats Gren bjöd även de 7 347 som hade tagit sig till Gamla Ullevi (publikrekord i cupen för IFK i modern tid). På en av de sämre bevarade nyheterna på senare tid när han presenterade klubbens senaste nyförvärv, mittbacken Thomas Rogne.

För IFK Göteborg väntar nu vinnaren i mötet mellan Häcken och Norrköping i semifinalen. Den matchen spelas under söndagen.

Publicerad 2015-03-14 kl 19:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå