Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

TV: Fick skulden för Söders skada - se situationen här

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Håkan Mild satte stopp för Lennartsson som tränare i IFK Göteborg redan 2011. En av anledningarna till de var den skada som Robin Söder drog på sig i U21-EM 2009.
– Söder-fallet var en tråkig händelse i slutet av den matchen, säger den förre U21-förbundskaptenen.

Det var i matchen mot England som Robin Söder fick en smäll mot knät. Då Sverige gått från 0-3 till 3-3 och skulle forcera i slutet, valde Jörgen Lennartsson att ha kvar Söder på plan. Senare i matchen kom ytterligare en smäll mot samma knä, och de skulle visa sig att korsbandet då gick av.

– Söder-fallet var en tråkig händelse under en fantastisk U21-sommar. En speciell händelse i slutet av den matchen, vi hade gått från 0-3 till 3-3 och skulle forcera. Många spelare var slitna i båda lag. Det är bara att beklaga att det hände, säger Lennartsson.

Många inom IFK Göteborg har hållit Lennartsson ansvarig för skadan på sin anfallstalang. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen satte Håkan Mild stopp för Jörgen Lennartsson som tränare i klubben redan 2011 på grund av Söders skada.

- Då ville inte Håkan Mild ha honom, sa en källa med insyn till Fotbollskanalen

Robin Söder kom tillbaka från skadan, men har sedan dess inte varit samma supertalang som innan. I somras lämnade Robin Söder för att skriva på för danska Esbjerg.

– Nu har han kommit tillbaks på ett bra sätt och spelar i danska ligan. Vi kan inte backa banden, det är fem år sedan. Förhoppningsvis kan vi jobba på ett sätt att de som ser det så, kommer över på vår sida.

Publicerad 2014-11-25 kl 14:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons