TV: Glödhet Hysén sänkte Kalmar

IFK Göteborg

Säg Kalmar och det börjar spritta i Tobias Hyséns ben.
-Vissa lag har man det väl lättare emot, säger tvåmålsskytten efter 2-0 mot smålänningarna.

I stort sett varenda gång han möter Kalmar så blir det käck anteckning i målprotokollet.
Sedan han kom tillbaka till IFK 2007 har han gjort åtta mål mot Kalmar i serie och cup.
De fyra senaste matcherna före söndagens hade han gjort fem.
Och nu alltså två till.
-Jag har lätt för Kalmar och Halmstad också, det är väl nåt med r:en.
-Nej skämt åsido, jag kan inte förklara det annat än att man har svårt för vissa och lättare för andra, säger han.

Indianare
Motståndarmisstag och supersnabba Hysén-ben låg bakom söndagens triumf i hällregnets Gamla Ullevi.

Först snappade han upp en alldeles för tam passning från Paulus Arajuuri.
Den 192 centimeter långe mittbacksjätten skulle göra ett uppspel av det slag han gör tusen varje år, men bollen blev för lös.
I alla fall för lös om den pressande anfallaren har Hyséns speed.
-Han gjorde en indianare, om man nu ska snacka hockeyspråk i dag.
Hysén hann ifatt bollen ute till höger, drog sig inåt banan och sköt utmed marken med vänstern.
Målet kom i 38:e minuten och IFK Göteborg behöll ett initiativ som i andra halvleken var riktigt sevärt.
-Då spelade vi bra, sade IFK-tränaren Mikael Stahre.
Men efter några byten kom Kalmar närmare och hade några frisparkar från bra läge.

Ettrigt
Men de snabba benen skulle ut och springa igen och det tack vare ett ettrigt forecheckande, för att gå vidare med hockeyspråket, som tvåan kom så småningom.

Tobias Hysén vann en nickduell, satte full fart, hann före utrusande Etrit Berisha som han rundade och så slog han in 2-0 och därmed sitt femte allsvenska mål i år.
-Jag fick bollen med mig och jag var i ett läget att välja mellan att lobba eller gå runt.
-Med tanke på att han är två meter lång så valde jag att gå runt, sade Tobias Hysén och punkterade matchen i 82:a minuten.
En titt i spelarmatrikeln avslöjar förresten att Berisha "bara" mäter 194 i strumplästen, men valet var nog klokt ändå.
Kalmar kom till Gamla Ullevi efter fem raka utan förlust, en svit som alltså sprack.
-Det gick alldeles för långsamt och det är en bra lärdom att ta med sig om man vill vara med och kriga i toppen, sade Kalmartränaren Nanne Bergstrand.
-Vi förlorade till och med bollinnehavet och det är fan inte ofta.
Publicerad 2013-05-19 kl 19:34