Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

TV: Lennartsson tar över Göteborg - var klubbens tredjeval

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

IFK Göteborg har presenterat Jörgen Lennartsson som ny tränare i klubben. Men egentligen var han klubbens tredjeval bakom Ole Gunnar Solskjaer och Bob Bradley.

Efter att IFK Göteborg sparkat tränaren Mikael Stahre har klubben sökt efter en ersättare. Jörgen Lennartsson pekades ut som favorit från början och uppgavs vara klar. Men i helgen fick USA:s förre förbundskapten Bob Bradley erbjudande om att ta över klubben, men nobbade.
Men Göteborgs förstaval var varken Lennartsson eller Bradley.
- Man ville ha Ole-Gunnar Solskjaer men han ville ha ett stort tränarteam med sig och det gick inte att lösa. Bob Bradley var nummer två men det föll på att han inte fick ta med sig assistent och då slutade det med Lennartsson, säger en källa med god insyn i IFK.

Under gårdagen satt Jörgen Lennartsson i slutförhandlingar med IFK Göteborg. Under en presskonferens på tisdagen presenterades han av klubben.
- Vi tycker att Jörgen är en vinnare. Senaste tränaruppdraget han hade tog han SM-guld, säger sportchefen Mats Gren på presskonferensen.

Även om klubben har velat så var det inget svårt val för Lennartsson.
-
Är ett enkelt val att svara ja när man får frågan från IFK Göteborg, säger han.

Fotbollskanalen.se har tidigare skrivit om hur Lennartsson var nära klubben redan 2011. Då var styrelseledamoten Mikael Kjellström, som sitter i Göteborgs Fotbollsutskott, drivande i att försöka få honom till klubben.
- Då ville inte Håkan Mild ha honom, sa en källa med insyn till Fotbollskanalen.

En av anledningarna till att Mild satte stopp för Lennartsson ska ha varit Robin Söders skada i U21-EM som han klandrade tränaren för. Trots ett skadat knä spelade Söder vidare i semifinalen mot England. Efter ytterligare en smäll i matchen gick korsbandet av.

Styrelseledamoten Mikael Kjellström har även denna gång varit drivande för att få Lennartsson som tränare. Men en del i klubben har velat se Bob Bradley istället. Den assisterande tränaren Magnus Edlund är mycket god vän med Lennartsson och en av dom som kämpat för att 49-åringen skulle få ta över tränarposten.
Mikael Kjellström och Jörgen Lennartsson känner varandra och bor dessutom nära varandra i ett område utanför Göteborg där även en del andra i klubben bor.

Se en intervju med Mats Gren överst i artikeln.