TV: Malmö starkast i klassikermötet

IFK Göteborg

Malmö FF tog en tung 3-1-seger hemma mot IFK Göteborg och rycker i den allsvenska toppen.
-Det ser onekligen bra ut nu, det är bara att fortsätta, sade MFF:s Pontus Jansson.

Resultatet innebär att Malmö nu ligger sex poäng före både IFK Göteborg och AIK i den allsvenska tabellen. Men Pontus Jansson vill inte kännas vid att hans lag skulle ha kopplat något grepp.
-Absolut inte. Det är nio matcher kvar att spela. Det kan svänga snabbt, sade han.
Toppstriden lär stå mellan Malmö, Helsingborg, Göteborg och AIK även framöver, tror den unge MFF-mittbacken.
-Jag tror att det kommer att stå mellan alla oss fyra. Göteborg är absolut inte uträknade bara för att vi slog dem här nu. Man såg i dag att det är ett mycket bättre lag än det var i våras.
Malmö FF-IFK Göteborg: Sveriges två mest meriterade klubbar med nytt guld i sikte. 23 142 åskådare på läktarna och en stämning som väl matchade den idrottsliga tyngden. En match som kunde ha varit en reklamfilm för allsvenskan.

-Det är ett jävla tryck, sade gästernas tränare Mikael Stahre efteråt.

Målande beskrivning

Hans MFF-kollega Rikard Norling använde lite mer färg på sin verbala pensel:
-Det finns väl alltid fjärilar i magen, men de kändes lite extra färgrika och utvecklade i magen i dag.
Även målen var av högsta kvalitet. I den 17:e minuten avslutade formstarke Robin Söder ett fint IFK-anfall med en perfekt bredsida och satte 1-0.
Värt att notera då: Inget lag har slagit Malmö fler gånger på Swedbank stadion än IFK Göteborg.
Men tre minuter senare var den noteringen inte värd ett skvatt. Pontus Janssons nick på Jiloan Hamads fint slagna frispark satt stenhårt bakom John Alvbåge och MFF hade kvitterat.

Malmö bättre

Malmö var det bättre laget matchen igenom. I den 45:e minuten slog Miiko Albornoz en perfekt crossboll till Emil Forsberg på vänsterkanten. Forsberg dribblade sig snabbt förbi Emil Salomonsson och dunkade upp 2-1 förbi Alvbåge.

Nästa MFF-dunk avgjorde matchen. Med kvarten kvar fick hemmalaget en indirekt frispark i IFK:s straffområde och en petning senare dunkade Jiloan Hamad upp 3-1 i nättaket.
Mikael Stahre är dock inne på Pontus Janssons linje.
-Jag skulle bli förvånad om det är något lag som kommer att åka in på en skridsko hela vägen in och vinna. Jag tror att det kommer att vara fajt in i det sista.
Publicerad 2013-08-25 kl 19:28